foto – stiridiaspora.ro

Un avion de mici dimensiuni, înmatriculat în România, s-a prăbușit, duminică, peste o clădire din San Donato Milanese, o comună din apropiere de Milano. Pilotul – milionarul român Dan Petrescu – copilotul și cei 6 pasageri, între care și un copil, și-au pierdut viața.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că șapte dintre cele opt victime ale accidentului aviatic de lângă Milano aveau cetățenie română. Avionul de mici diminensiuni era pilotat de omul de afaceri Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogați români.

Toți cei șapte români aveau și altă cetățenie.

”Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, transmite MAE.

Omul de afaceri Dan Petrescu, soția acestuia, Dorotea Petrescu Balzat, în vârstă de 65 de ani și fiul lor, Dan Ștefan Petrescu, în vârstă de 30 de ani, au murit în tragedia aviatică soldată cu opt morți, de ieri, de la Milano.

În avion se mai aflau Filippo Nascimbene, din Pavia, născut în 1988, manager la Milano, în cadrul consultanței Start Hub, soția sa Claire Stephanie Caroline Alexandrescou (34 de ani), născută în Franța, manager de publicitate (senior digital advertising and content digital manager pentru Europa de Sud la Pernod Ricard) și fiul lor, Raphael, născut la Milano, pe 16 ianuarie 2020, potrivit găndul.ro

Alături de ei, în avion mai erau Miruna Anca Wanda Lozinschi, româncă, născută în 1956, mama lui Claire Stephanie Caroline și bunica lui Raphael. Cea de-a opta victimă este Julien Brossard, 36 de ani, un prieten canadian al lui Dan Ștefan Petrescu.

Claire Stephanie era fiica jurnalistul Dan „Miki” Alexandrescu, jurnalist sportiv specializat în Formula 1, care a murit anul trecut, în urma unui infarct.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

SUA resping cererea Rusiei de a bloca aderarea Ucrainei la NATO

SUA au respins cererea Rusiei de a exclude Ucraina din NATO, pe…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…