Un băiat de opt ani a murit la Istanbul după ce a căzut de pe acoperișul unei clădiri cu mai multe etaje, a relatat luni ziarul Evrensel.

Elevul de clasa a III-a, Çınar Mert, și-a urmat tatăl pe acoperișul clădirii din districtul Esenyurt din Istanbul, în timp ce tatăl său a căutat să acceseze linia de internet a unui vecin pentru a-l ajuta sa acceseze cursurile online.

Tânărul de opt ani a murit după ce s-a împiedicat și a alunecat de pe acoperișul clădirii cu patru etaje, a spus Evrensel.

În martie, Turcia a lansat un sistem de educație la distanță prin intermediul fluxurilor live online și al transmisiunilor de televiziune, în încercarea de a stopa răspândirea COVID-19 în școli. Sistemul a fost criticat pentru că a presupus că toate familiile își pot permite calculatoarele și conexiunile la internet necesare pentru program. Mai mult, mulți studenți din zonele subdezvoltate se confruntă cu dificultăți tehnice.

„Ni s-a spus că există o problemă de infrastructură și că va dura 10 zile până când va fi instalat internetul”, a spus Önder Mert, tatăl victimei. „Fiul meu a spus că rămâne în urmă cu pregatirea, așa că am vorbit cu vecinul, care a fost de acord să ne permită să folosim conexiunea lui de internet.”

Accidentul a avut loc în timp ce tatăl lucra cu cabluri.

„Programul de învățare la distanță ne-a costat viața fiului nostru. Nimic nu ne poate aduce fiul înapoi ”, a spus tatăl.

Între timp, președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a anunțat luni că Turcia intenționează să relanseze educația în clasă pentru toți elevii de școală elementară.

„Începem educația la clasele a II-a, a III-a, a IV-a și a XII-a, în conformitate cu reguli determinate” pentru a stopa răspândirea coronavirusului, a spus Erdoğan în urma unei reuniuni a cabinetului de la Ankara.

Alte știri:  Florin Piersic, mesaj din spital: "Sunt viu și asta datorită minunaților doctori care mă îngrijesc"

Turcia a redeschis parțial școlile pe 21 septembrie, elevii din grădiniță și clasa întâi revenind la școală pentru prima dată în mai mult de șase luni.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Sfântul Gheorghe

Sâmbătă dimineață, Autoritatea Navală Română a raportat scufundarea unei nave sub pavilion…