Un băiat de opt ani a murit la Istanbul după ce a căzut de pe acoperișul unei clădiri cu mai multe etaje, a relatat luni ziarul Evrensel.

Elevul de clasa a III-a, Çınar Mert, și-a urmat tatăl pe acoperișul clădirii din districtul Esenyurt din Istanbul, în timp ce tatăl său a căutat să acceseze linia de internet a unui vecin pentru a-l ajuta sa acceseze cursurile online.

Tânărul de opt ani a murit după ce s-a împiedicat și a alunecat de pe acoperișul clădirii cu patru etaje, a spus Evrensel.

În martie, Turcia a lansat un sistem de educație la distanță prin intermediul fluxurilor live online și al transmisiunilor de televiziune, în încercarea de a stopa răspândirea COVID-19 în școli. Sistemul a fost criticat pentru că a presupus că toate familiile își pot permite calculatoarele și conexiunile la internet necesare pentru program. Mai mult, mulți studenți din zonele subdezvoltate se confruntă cu dificultăți tehnice.

„Ni s-a spus că există o problemă de infrastructură și că va dura 10 zile până când va fi instalat internetul”, a spus Önder Mert, tatăl victimei. „Fiul meu a spus că rămâne în urmă cu pregatirea, așa că am vorbit cu vecinul, care a fost de acord să ne permită să folosim conexiunea lui de internet.”

Accidentul a avut loc în timp ce tatăl lucra cu cabluri.

„Programul de învățare la distanță ne-a costat viața fiului nostru. Nimic nu ne poate aduce fiul înapoi ”, a spus tatăl.

Între timp, președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a anunțat luni că Turcia intenționează să relanseze educația în clasă pentru toți elevii de școală elementară.

„Începem educația la clasele a II-a, a III-a, a IV-a și a XII-a, în conformitate cu reguli determinate” pentru a stopa răspândirea coronavirusului, a spus Erdoğan în urma unei reuniuni a cabinetului de la Ankara.

Turcia a redeschis parțial școlile pe 21 septembrie, elevii din grădiniță și clasa întâi revenind la școală pentru prima dată în mai mult de șase luni.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Copil grav rănit după explozia unei petarde în județul Prahova

Un incident teribil a avut loc ieri în județul Prahova, unde un…

Cineva a pariat împotriva bursei israeliene în zilele dinaintea atacului Hamas din 7 octombrie

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia și NYU…

Grand Theft Auto VI: Rockstar Games a publicat primul trailer pentru mult așteptatul joc GTA 6

După mai bine de un deceniu de așteptare, legendarul dezvoltator de jocuri…

Armata israeliană spune că 2 civili uciși pentru fiecare militant este un raport “extrem de pozitiv”, având în vedere provocările luptei din Gaza

Pe măsură ce violențele dintre Israel și militanții Hamas continuă în Gaza,…

Banca elvețiană Banque Pictet recunoaște că a ascuns 5,6 miliarde de dolari de fiscul american

Una dintre cele mai mari bănci private elvețiene, Banque Pictet, a ajuns…