Un băiat de opt ani a murit la Istanbul după ce a căzut de pe acoperișul unei clădiri cu mai multe etaje, a relatat luni ziarul Evrensel.

Elevul de clasa a III-a, Çınar Mert, și-a urmat tatăl pe acoperișul clădirii din districtul Esenyurt din Istanbul, în timp ce tatăl său a căutat să acceseze linia de internet a unui vecin pentru a-l ajuta sa acceseze cursurile online.

Tânărul de opt ani a murit după ce s-a împiedicat și a alunecat de pe acoperișul clădirii cu patru etaje, a spus Evrensel.

În martie, Turcia a lansat un sistem de educație la distanță prin intermediul fluxurilor live online și al transmisiunilor de televiziune, în încercarea de a stopa răspândirea COVID-19 în școli. Sistemul a fost criticat pentru că a presupus că toate familiile își pot permite calculatoarele și conexiunile la internet necesare pentru program. Mai mult, mulți studenți din zonele subdezvoltate se confruntă cu dificultăți tehnice.

„Ni s-a spus că există o problemă de infrastructură și că va dura 10 zile până când va fi instalat internetul”, a spus Önder Mert, tatăl victimei. „Fiul meu a spus că rămâne în urmă cu pregatirea, așa că am vorbit cu vecinul, care a fost de acord să ne permită să folosim conexiunea lui de internet.”

Accidentul a avut loc în timp ce tatăl lucra cu cabluri.

„Programul de învățare la distanță ne-a costat viața fiului nostru. Nimic nu ne poate aduce fiul înapoi ”, a spus tatăl.

Între timp, președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a anunțat luni că Turcia intenționează să relanseze educația în clasă pentru toți elevii de școală elementară.

„Începem educația la clasele a II-a, a III-a, a IV-a și a XII-a, în conformitate cu reguli determinate” pentru a stopa răspândirea coronavirusului, a spus Erdoğan în urma unei reuniuni a cabinetului de la Ankara.

Turcia a redeschis parțial școlile pe 21 septembrie, elevii din grădiniță și clasa întâi revenind la școală pentru prima dată în mai mult de șase luni.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Kadîrov îndeamnă Moscova să ia în considerare folosirea unei arme nucleare tactice în Ucraina

Ramzan Kadîrov, șeful regiunii rusești Cecenia, a declarat că Moscova ar trebui…

Forțele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei

Trupele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei “din…