Școlile ar putea rămâne deschise şi după ce rata de incidența depășește 6 cazuri la mia de locuitori. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a precizat că „cei din educație” își doresc să lase școlile deschise așa cum este cazul grădinițelor și creșelor, și dincolo de acest prag.

Vom avea, pe parcursul zilei de astăzi, discuții cu toți cei îndreptățiți să se pronunțe. Mai exact este vorba despre dorința de consolidare a unui numitor comun cu privire la modul de funcționare a școlilor. La acest moment, regula e clară – în localitățile în care se depășește la nivelul zilei de vineri pragul de infectări de 6 la mie, școlile ar urma să treacă în online, cu excepția școlilor speciale, a creșelor și grădinițelor. Sunt convins că toți cei îndreptățiți să se pronunțe vor căuta acel numitor comun din perspectiva copilului.

Până vineri va trebui să anuțăm cât se poate de clar, pentru că vineri e ziua în care anunțăm scenariul de funcționare a școlilor, care sunt regulile, dacă ramanem pe aceleași reguli sau dacă, așa cum ne dorim cei din educație, dacă și cei din sănătate sunt de acord, vom putea să mentinem, pe modelul gradinitelor si scolile deschise pana la aparitia unui număr de cazuri”, a declarat ministrul Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe pe tema vaccinării.

Ulterior, acesta a declarat că are „toate disponibilitatea” să semneze modificarea ordinului comun în acest sens. Decizia ar urma să fie luată până vineri.

Voi susține (această modificare – n.r.) în paralel cu amplificarea procesului de testare”, a mai spus Cîmpeanu.

Coordonatorul campaniei pentru vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că dacă într-o localitate nu există niciun caz de infectare într-o unitate de învățământ, chiar dacă rata de incidență este peste 6 la mie, atunci școala, teoretic, poate să continue.

Să existe o monitorizare foarte riguroasă din punct de vedere a respectării măsurilor de prevenire a virusurilor și de identificare a cazurilor pozitive, în sensul în care să închidem acele clase sau scoli în care sunt identificate cazuri. Dacă într-o localitate nu există niciun caz de infectare într-o unitate de învățământ, chiar dacă rata de incidență este peste 6 la mie, atunci școala, teoretic, poate să continue, a declarat coordonatorul campaniei pentru vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…

Guvernul urmează să aprobe noi sancţiuni pentru șoferii agresivi

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de astăzi, 27 ianuarie, printr-o ordonanţă,…

Danemarca ridică aproape toate restricțiile Covid-19

Danemarca a anunțat miercuri că va ridica aproape toate restricțiile privind Covid-19…