Scriitorul italian Roberto Saviano este judecat pentru că a numit-o pe Giorgia Meloni “bastardă”, după ce aceasta a declarat că navele ONG-urilor care au încercat să salveze refugiați ar trebui scufundate.

Georgia Meloni, noul prim-ministru al Italiei, care afirmase că Roma ar trebui să “repatrieze migranții și să scufunde bărcile care i-au salvat”, l-a dat în judecată pe Saviano pentru defăimare penală, iar anul trecut un judecător din Roma a decis că scriitorul ar trebui să fie judecat.

Saviano trăiește sub escorta poliției și se ascunde de mafia napolitană, Camorra, din 2006, după ce a fost amenințat de mafioți în urma publicării cărții sale Gomorra.

El riscă până la trei ani de închisoare sau amendă penală dacă va fi găsit vinovat.

Audierea de marți a durat câteva minute, iar procesul a fost amânat până la 12 decembrie, după o scurtă audiere de deschidere în care liderul Ligii Nordului, de extremă dreapta, Matteo Salvini, a cerut să fie admis ca reclamant, ceea ce înseamnă că ar putea obține și el despăgubiri dacă Saviano va fi găsit vinovat.

“Cred că dețin recordul de a fi cel mai urmărit jurnalist, personalitate și individ urmărit penal de acest guvern”, a declarat Saviano reporterilor în afara tribunalului.

Acțiunea lui Meloni a venit după ce autorul a fost întrebat la emisiunea de chat politic Piazzapulita din 2020 pentru un comentariu cu privire la moartea unui bebeluș de șase luni din Guineea în urma unui naufragiu în centrul Mediteranei.

Incluzându-l în comentariile sale pe Salvini, care, în calitate de ministru de interne, a introdus un decret care impune amenzi de până la 50.000 de euro pentru ambarcațiunile de salvare ale ONG-urilor care aduc oameni în Italia, Saviano a declarat: “Vreau doar să le spun lui Meloni, și lui Salvini, bastarzilor! Cum ați putut?”

Autorul, care intră adesea în conflict cu politicienii de dreapta, a declarat că se confruntă cu alte două cazuri de defăimare, unul din partea lui Salvini și altul din partea ministrului Culturii, Gennaro Sangiuliano.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Blinken: SUA nu au “permis” Ucrainei să efectueze lovituri în interiorul Rusiei

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Statele Unite nu…

Rusia încearcă să “înghețe” războiul pentru a lansa o ofensivă mai mare în primăvară, afirmă șeful NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia încearcă să…

Germania a arestat 25 de persoane acuzate că au pus la cale o lovitură de stat

Douăzeci și cinci de persoane au fost arestate în cadrul unor raiduri…

Zelenski a fost desemnat “Persoana anului” de către revista Time

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost desemnat de revista Time drept persoana…

Ciucă: Mâine vom cere vot în consiliul JAI pentru aderarea la Schengen

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România va cere vot în consiliul…

China anunță o relaxare la nivel național a restricțiilor Covid

După ce restricțiile au fost relaxate în mai multe orașe din China…