Parisul va închide toate barurile complet de marți, în timp ce guvernul francez ridică la maxim alerta coronavirusului după o perioadă susținută de cazuri ridicate de infecție.

Restricțiile vor dura două săptămâni, iar detaliile complete vor fi anunțate luni, a anunțat biroul prim-ministrului Jean Castex.

Duminică, Franța a raportat 12.565 de cazuri de Covid-19.

Orașul sudic Marsilia a închis baruri și restaurante săptămâna trecută.

Nivelul maxim de alertă al Franței intră în vigoare atunci când rata infecției într-o localitate depășește 250 la 100.000 de persoane și cel puțin 30% din paturile de terapie intensivă sunt rezervate pacienților cu Covid-19.

“Aceste măsuri, indispensabile în lupta pentru stoparea răspândirii virusului, se vor aplica Parisului și celor trei departamente care îl înconjoară imediat, pe o durată de două săptămâni”, a explicat biroul primului ministru.

Restaurantele din oraș vor trebui să pună în aplicare noi amenajări sanitare pentru a rămâne deschise, iar sălile de curs universitare nu trebuie să fie mai mult decât pe jumătate.

Restaurantele și bistrourile care servesc mâncare, precum și alcool pot rămâne deschise, atâta timp cât înregistrează datele de contact de la clienți și își închid ușile la ora 22:00.

Lucrul de acasă trebuie să fie prioritar „acum mai mult ca oricând”, se arată în comunicat.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook