Șeful diplomației chineze, Wang Yi, a sosit în Rusia și se va întâlni miercuri, la Moscova, cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov., potrivit agenției ruse de presă de stat TASS, care citează marți Ministerul rus de Externe.

Aceasta ar fi prima vizită a unui oficial chinez în această țară de la invazia Rusiei în Ucraina.

Wang, care a fost numit luna trecută consilier principal de politică externă al liderului chinez Xi Jinping, efectuează această vizită în cadrul unui turneu internațional de opt zile.

Nici Rusia, nici China nu au precizat dacă Wang se va întâlni cu președintele rus Vladimir Putin. Cu toate acestea, luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că “nu excludem o întâlnire” între Wang și Putin.

“Relațiile ruso-chineze sunt foarte multifațetate și de natură aliată, agenda este clară și foarte extinsă, așa că există lucruri de discutat”, a declarat Peskov reporterilor.

Ministerul chinez de Externe a declarat că vizita la Moscova va reprezenta o oportunitate pentru China și Rusia de a continua să își dezvolte parteneriatul strategic și de a face “schimb de opinii” cu privire la “probleme internaționale și regionale fierbinți de interes comun”.

Sursa: CNN

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram