Foto: Direcția Națională Anticorupție

Directorul Gărzii de Mediu Tulcea, Dorin Meran, a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, sub suspiciunea comiterii infracțiunii de luare de mită.

Potrivit anunțului făcut de DNA, Meran ar fi cerut din partea unui om de afaceri suma de 25 de mii de lei pentru a-i aplica o amendă mai mică sau chiar un simplu avertisment, ca urmare a unui control efectuat într-unul din punctele de lucru ale societății administrate de acesta.

“În perioada 30 august – 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 25.000 lei și alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amendă mai mică ori chiar sancțiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de către inculpat la un punct de lucru al unei societăți comerciale administrată de martor.
La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.”, se arată în comunicatul DNA.

Dorin Meran a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook