Șeful grupului de mercenari Wagner din Rusia a declarat că șefii militari ai Moscovei refuză să aprovizioneze grupul cu muniții și caută să îl distrugă, afirmând că acest lucru echivalează cu o “trădare”.

Forța de luptă privată a lui Evgheni Prigojin, care a recrutat din închisorile din Rusia pentru a-și întări rândurile, joacă un rol-cheie în ofensiva pentru orașul Bakhmut din estul Ucrainei.

Bătălia pentru Bakhmut a scos la iveală tensiunile dintre grupul Wagner și armata rusă, deși Kremlinul neagă orice ruptură.

“Șeful Statului Major General și ministrul Apărării dau ordine în stânga și în dreapta nu numai să nu dea muniții PMC Wagner, ci și să nu-l ajute cu transportul aerian”, a declarat Prigojin într-un mesaj vocal transmis de serviciul său de presă.

“Se desfășoară doar o opoziție directă, care nu este nimic mai puțin decât o încercare de a distruge Wagner. Acest lucru poate fi echivalat cu înaltă trădare”, a adăugat el.

Prigojin a criticat armata Rusiei în Ucraina și a acuzat recent “birocrația monstruoasă” a Moscovei pentru încetinirea câștigurilor militare.

De asemenea, el a acuzat armata rusă că încearcă să “fure” victorii de la Wagner.

Ministerul rus al Apărării a negat limitarea livrărilor de muniție către voluntarii de pe front, dar nu a făcut nicio mențiune despre armata privată a grupului Wagner sau despre acuzațiile lui Prigojin.

“Toate cererile de muniție pentru unitățile de asalt sunt satisfăcute cât mai curând posibil”, a insistat acesta, promițând noi livrări sâmbătă și denunțând ca “absolut false” rapoartele privind lipsa de muniție.

Ministerul a lăudat încă o dată “curajul” “voluntarilor” ruși în luptă și a denunțat “tentativele de divizare”, care sunt “contraproductive și care nu fac decât să joace în favoarea inamicului”.

Marți, Prigojin a mai acuzat Înaltul comandament militar că a interzis chiar și livrarea către luptătorii wagnerieni a “lopeților care le permit să sape tranșee”.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, internat la psihiatrie după ce a fost prins de patru ori la volan în ultima lună, deși permisul îi fusese retras

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, se află în prezent internat…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Peste 2 milioane de animale au murit în Mongolia din cauza vremii extreme

Iarna aceasta a fost mai severă decât de obicei în Mongolia, cu…

New York Times: CIA a construit 12 baze secrete de spionaj în Ucraina, purtând un război din umbră împotriva Rusiei din 2014

Publicația New York Times dezvăluie într-un articol nivelul de sprijin acordat de…

Sonda spațială Odiseu a trimis primele imagini de la aselenizarea sa pe Lună

Sonda americană Odiseu, dezvoltată de compania Intuitive Machines, a trimis primele imagini…

Parlamentul Ungariei aprobă cererea Suediei de aderare la NATO

Parlamentul Ungariei a votat luni pentru a ratifica cererea Suediei de a…