Procurorii DNA din cadrul Serviciului Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru 24 de ore a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, chestorul Mihai Rus, acuzat de complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații.

Procurorii susțin că în data de 29 aprilie 2024, chestorul Rus a fost oprit de un echipaj de poliție din care făceau parte și alți doi agenți rutieri, după ce mașina sa personală a fost înregistrată radar cu o viteză de 110 km/h într-o zonă cu limită de 50 km/h. În urma discuțiilor purtate între Rus și polițiști, s-ar fi stabilit ca Rus să comunice numele unei alte persoane care ar fi condus autoturismul în ziua evenimentului, iar agentul constatator să nu aplice sancțiunea contravențională până la prescrierea faptei. De asemenea, Rus ar fi stabilit să nu dispună cercetarea disciplinară a agentului în cauză.

Alături de Rus, mai sunt reținuți șeful Poliției Rutiere Cluj, comisarul-șef Rotar Aurelian Mircea, precum și doi agenți de poliție, Pașca Ioan-Raul și Mureșan Cătălin-Claudiu, pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în declarații și omisiunea sesizării.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…