Pandemia de Covid-19 “nu este nici pe departe încheiată”, a avertizat directorul general al OMS, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, îndemnând guvernele să reintroducă măsuri restrictive, cum ar fi măștile de protecție, pentru a “contracara” creșterea numărului de cazuri de Covid la nivel mondial.

Într-un discurs rostit marți, în cadrul unei conferințe de presă la Geneva, directorul general al OMS a subliniat “îngrijorarea” sa cu privire la creșterea numărului de cazuri de coronavirus, afirmând că “o presiune suplimentară” se răsfrânge asupra “sistemelor de sănătate și a lucrătorilor din domeniul sănătății”.

Lăudând progresele înregistrate de guvernele din întreaga lume în combaterea pandemiei, directorul general al OMS a declarat: “Bineînțeles, s-au înregistrat multe progrese”.

“Avem instrumente sigure și eficiente care previn infecțiile, spitalizările și decesele.

“Cu toate acestea, nu ar trebui să le considerăm ca fiind de la sine înțelese.”

Luând notă de recenta creștere a spitalizărilor pacienților cu coronavirus, el a îndemnat guvernele să “implementeze măsuri testate și încercate, cum ar fi purtarea măștilor de protecție, îmbunătățirea ventilației și protocoalele de testare și tratament”.

Comitetul de urgență al OMS pentru pandemie s-a reunit vineri prin videoconferință și a stabilit că pandemia rămâne o problemă de urgență de sănătate publică de interes internațional, cea mai înaltă alarmă pe care o poate emite OMS.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Kadîrov îndeamnă Moscova să ia în considerare folosirea unei arme nucleare tactice în Ucraina

Ramzan Kadîrov, șeful regiunii rusești Cecenia, a declarat că Moscova ar trebui…

Forțele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei

Trupele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei “din…