Unul dintre oficialii de securitate ai Casei Albe se spune că este in stare grava dupa ce a fost diagnosticat cu coronavirus și primește tratament în spital de câteva zile.

Crede Bailey, care se ocupă de biroul de securitate de la Casa Albă, a început să prezinte simptome chiar înainte de evenimentul Rose Garden din 26 septembrie, când Donald Trump și-a anunțat candidatul la Curtea Supremă, Amy Coney Barrett, potrivit unui raport Bloomberg.

Casa Albă nu a făcut încă comentarii publice asupra stării lui Bailey, sau când a fost diagnosticat pozitiv pentru Covid-19, dar patru surse oficiale au declatat pentru Bloomberg că acum este „grav bolnav”.

Evenimentul Rose Garden de luna trecută a fost evidențiat ca un moment potențial cheie în care virusul s-ar fi putut răspândi la o serie de oficiali de rang înalt din administrație și militari, mulți însoțitori confirmând acum că sunt pozitivi cu Covid-19.

Invitații lui Trump, fără măști și distanțare socială la evenimentul Rose Garden din 26 septembrie

Acestea includ însuși președintele Trump, care a fost tratat în spital în weekend, și prima doamnă Melania Trump. Atli zeci de oficiali de top au primit rezultate pozitive, inclusiv consilierul principal al Casei Albe Stephen Miller, fostul consilier al Casei Albe Kellyanne Conway, secretarul de presă Kayleigh McEnany și consilierul Hope Hicks.

Bailey, un angajat federal de carieră, conduce biroul de securitate de la Casa Albă și lucrează cu Serviciul Secret SUA la măsuri de securitate pentru protecția presedintelui Trump. Biroul său gestionează acreditările care dau acces la Casa Albă și, în 2019, a asistat la o controversă privind autorizațiile de securitate acordate fiicei lui Trump, Ivanka Trump, și ginerelui Jared Kushner.

Știrile despre Bailey vin la câteva zile după ce Trump s-a întors la Casa Albă din spital și și-a smuls masca la balconul Casei Albe. Chiar înainte de a părăsi spitalul, Trump a încercat să vadă susținătorii din afara centrului medical Walter Reed – supărându-i pe medici care i-au sugerat că își pune în pericol personalul de securitate și alții.

Miercuri, Trump a spus într-un mesaj video că infecția sa cu Covid-19 este o binecuvântare deghizată „de la Dumnezeu”, întrucât a acumulat experiență cu privire la medicamentele utilizate pentru tratament.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Vladimir Putin a declarat că are “un mare respect” pentru poporul și cultura Ucrainei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri că a respectat întotdeauna poporul…

Putin a semnat un decret potrivit căruia centrala nucleară din Zaporojie aparține acum Rusiei

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care a declarat…

Oficiali americani spun că Ucraina se află în spatele mașinii-capcană care a ucis-o pe fiica naționalistului rus Aleksandr Dughin

Oficiali ai serviciilor secrete americane susțin că Ucraina este responsabilă pentru o…

Provincia chineză Xinjiang suspendă călătoriile în afara regiunii din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19

Regiunea vastă Xinjiang din China este cea mai recentă zonă care a…

Mexic: Primarul orașului San Miguel Totolapan și alte 18 persoane au fost împușcate mortal, după ce membrii unui cartel au deschis focul în interiorul primăriei

Bărbați înarmați care au legături cu crima organizată au deschis focul asupra…

Anchetă privind un sirop de tuse după ce 66 de copii au murit în Gambia

Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă cu privire la patru…

Statele OPEC+ vor să crească prețul petrolului printr-o reducere importantă a producției

Arabia Saudită și Rusia, acționând în calitate de lideri ai cartelului energetic…

Procesul lui Kevin Spacey pentru abuz sexual va începe joi la tribunalul federal din Manhattan

Kevin Spacey, actor laureat cu premiul Oscar, va fi judecat joi într-un…

Rezervele de gaz ale Europei sunt aproape pline pentru iarnă. Directorul AIE se teme că anul viitor ar putea fi foarte dificil

În timp ce depozitele de gaz ale Europei pentru această iarnă sunt…