Unul dintre oficialii de securitate ai Casei Albe se spune că este in stare grava dupa ce a fost diagnosticat cu coronavirus și primește tratament în spital de câteva zile.

Crede Bailey, care se ocupă de biroul de securitate de la Casa Albă, a început să prezinte simptome chiar înainte de evenimentul Rose Garden din 26 septembrie, când Donald Trump și-a anunțat candidatul la Curtea Supremă, Amy Coney Barrett, potrivit unui raport Bloomberg.

Casa Albă nu a făcut încă comentarii publice asupra stării lui Bailey, sau când a fost diagnosticat pozitiv pentru Covid-19, dar patru surse oficiale au declatat pentru Bloomberg că acum este „grav bolnav”.

Evenimentul Rose Garden de luna trecută a fost evidențiat ca un moment potențial cheie în care virusul s-ar fi putut răspândi la o serie de oficiali de rang înalt din administrație și militari, mulți însoțitori confirmând acum că sunt pozitivi cu Covid-19.

Invitații lui Trump, fără măști și distanțare socială la evenimentul Rose Garden din 26 septembrie

Acestea includ însuși președintele Trump, care a fost tratat în spital în weekend, și prima doamnă Melania Trump. Atli zeci de oficiali de top au primit rezultate pozitive, inclusiv consilierul principal al Casei Albe Stephen Miller, fostul consilier al Casei Albe Kellyanne Conway, secretarul de presă Kayleigh McEnany și consilierul Hope Hicks.

Bailey, un angajat federal de carieră, conduce biroul de securitate de la Casa Albă și lucrează cu Serviciul Secret SUA la măsuri de securitate pentru protecția presedintelui Trump. Biroul său gestionează acreditările care dau acces la Casa Albă și, în 2019, a asistat la o controversă privind autorizațiile de securitate acordate fiicei lui Trump, Ivanka Trump, și ginerelui Jared Kushner.

Alte știri:  Kiev: Rusia a pierdut peste 1.700 de militari într-o singură zi în Ucraina

Știrile despre Bailey vin la câteva zile după ce Trump s-a întors la Casa Albă din spital și și-a smuls masca la balconul Casei Albe. Chiar înainte de a părăsi spitalul, Trump a încercat să vadă susținătorii din afara centrului medical Walter Reed – supărându-i pe medici care i-au sugerat că își pune în pericol personalul de securitate și alții.

Miercuri, Trump a spus într-un mesaj video că infecția sa cu Covid-19 este o binecuvântare deghizată „de la Dumnezeu”, întrucât a acumulat experiență cu privire la medicamentele utilizate pentru tratament.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Sfântul Gheorghe

Sâmbătă dimineață, Autoritatea Navală Română a raportat scufundarea unei nave sub pavilion…