Unul dintre oficialii de securitate ai Casei Albe se spune că este in stare grava dupa ce a fost diagnosticat cu coronavirus și primește tratament în spital de câteva zile.

Crede Bailey, care se ocupă de biroul de securitate de la Casa Albă, a început să prezinte simptome chiar înainte de evenimentul Rose Garden din 26 septembrie, când Donald Trump și-a anunțat candidatul la Curtea Supremă, Amy Coney Barrett, potrivit unui raport Bloomberg.

Casa Albă nu a făcut încă comentarii publice asupra stării lui Bailey, sau când a fost diagnosticat pozitiv pentru Covid-19, dar patru surse oficiale au declatat pentru Bloomberg că acum este „grav bolnav”.

Evenimentul Rose Garden de luna trecută a fost evidențiat ca un moment potențial cheie în care virusul s-ar fi putut răspândi la o serie de oficiali de rang înalt din administrație și militari, mulți însoțitori confirmând acum că sunt pozitivi cu Covid-19.

Invitații lui Trump, fără măști și distanțare socială la evenimentul Rose Garden din 26 septembrie

Acestea includ însuși președintele Trump, care a fost tratat în spital în weekend, și prima doamnă Melania Trump. Atli zeci de oficiali de top au primit rezultate pozitive, inclusiv consilierul principal al Casei Albe Stephen Miller, fostul consilier al Casei Albe Kellyanne Conway, secretarul de presă Kayleigh McEnany și consilierul Hope Hicks.

Bailey, un angajat federal de carieră, conduce biroul de securitate de la Casa Albă și lucrează cu Serviciul Secret SUA la măsuri de securitate pentru protecția presedintelui Trump. Biroul său gestionează acreditările care dau acces la Casa Albă și, în 2019, a asistat la o controversă privind autorizațiile de securitate acordate fiicei lui Trump, Ivanka Trump, și ginerelui Jared Kushner.

Știrile despre Bailey vin la câteva zile după ce Trump s-a întors la Casa Albă din spital și și-a smuls masca la balconul Casei Albe. Chiar înainte de a părăsi spitalul, Trump a încercat să vadă susținătorii din afara centrului medical Walter Reed – supărându-i pe medici care i-au sugerat că își pune în pericol personalul de securitate și alții.

Miercuri, Trump a spus într-un mesaj video că infecția sa cu Covid-19 este o binecuvântare deghizată „de la Dumnezeu”, întrucât a acumulat experiență cu privire la medicamentele utilizate pentru tratament.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Peste 2 milioane de animale au murit în Mongolia din cauza vremii extreme

Iarna aceasta a fost mai severă decât de obicei în Mongolia, cu…

New York Times: CIA a construit 12 baze secrete de spionaj în Ucraina, purtând un război din umbră împotriva Rusiei din 2014

Publicația New York Times dezvăluie într-un articol nivelul de sprijin acordat de…

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, internat la psihiatrie după ce a fost prins de patru ori la volan în ultima lună, deși permisul îi fusese retras

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, se află în prezent internat…

Sonda spațială Odiseu a trimis primele imagini de la aselenizarea sa pe Lună

Sonda americană Odiseu, dezvoltată de compania Intuitive Machines, a trimis primele imagini…

Parlamentul Ungariei aprobă cererea Suediei de aderare la NATO

Parlamentul Ungariei a votat luni pentru a ratifica cererea Suediei de a…