Șeful Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a publicat o înregistrare video în care poate fi văzut țipând și înjurându-i pe oficialii militari de top ai Rusiei.

În videoclip, care a fost publicat pe canalul Telegram al serviciului de presă al grupului, Prigojin se lansează într-o tiradă împotriva ministrului rus al apărării Serghei Șoigu și a generalului Valeri Gerasimov, acuzându-i că i-au tăiat aprovizionarea cu muniție și că i-au condamnat trupele din Ucraina.

De asemenea, el arată rânduri de cadavre îmbrăcate în uniforme de luptă și susține că numărul morților din rândul trupelor sale ar fi fost de cinci ori mai mic dacă ar fi fost aprovizionate cu muniție suficientă. Prigojin s-a plâns că trupele sale rămân fără provizii și a acuzat vârfurile de comandă ale Rusiei că i-au costat viața oamenilor săi.

Grupul Wagner, un contractor militar rus, este una dintre principalele forțe rusești desfășurate în estul Ucrainei, unde luptele au fost brutale în ultimele luni. Grupul a stârnit scandal în 2022 pentru că a recrutat condamnați ruși pentru a lupta în Ucraina, promițându-le libertatea. Peste 40.000 de foști condamnați s-au alăturat Wagner până în iulie 2022, potrivit oficialilor americani. Majoritatea soldaților Wagner au fost prost echipați și slab instruiți, ceea ce a dus la numeroase decese. Grupul de mercenari a încetat să mai recruteze prizonieri în februarie, deoarece și-a dat seama că deținuții începuseră să vadă oferta sa ca pe o condamnare la moarte și refuzau să se înscrie.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…

Taximetriștii protestează în Piața Constituției din București

Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în…

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…

Parlamentul Ungariei aprobă cererea Suediei de aderare la NATO

Parlamentul Ungariei a votat luni pentru a ratifica cererea Suediei de a…