foto: noulromexpo.ro

Senatorii PSD-PNL-UDMR au votat miercuri proiectul de lege prin care statul român cedează gratuit 46 de hectare de teren de la Romexpo către Camera de Comerţ şi Industrie, pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar. Legea va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, care este și forul decizional.

Au fost înregistrate 81 de voturi pentru, 38 contra și 2 abțineri. Cu doar o zi în urmă, proiectul primise raport favorabil de la Comisia economică, cu voturile PSD și PNL.

USR acuză un „tun imobiliar de 500.000.000 de euro” şi afirmă că „terenul de la RomExpo, aflat în una din cele mai bune zone ale Bucureştiului, este oferit gratuit către o entitate privată, pentru dezvoltarea unui complex imobiliar”.

”Cadou de sute de milioane de euro din partea frăţiei PNL-PSD pentru dezvoltatorii imobiliari! PNL-PSD-UDMR au votat astăzi în Senat pentru un tun imobiliar de 500.000.000 de euro. Terenul de la RomExpo, aflat în una din cele mai bune zone al Bucureştiului, este oferit GRATUIT către o entitate privată, urmând dezvoltarea unui complex imobiliar”, au reacționat senatorii USR, într-o postare pe Facebook.

USR a solicitat o licitaţie publică conform Codului Administrativ, astfel încât proprietatea statului să fie valorificată. PNL-PSD-UDMR au respins. 

”Toate partidele ar trebui să pună pe primul plan interesele României şi nu interesele imobiliare ale unor grupuri. Tocmai de aceea, terenul de la Romexpo nu poate fi cedat GRATUIT de stat”, mai spun cei de la USR. 

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…