Senatul SUA a aprobat cu o majoritate covârșitoare un ajutor militar și economic de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, în timp ce țara ripostează la atacurile brutale și neprovocate ale Rusiei.

Votul de 86-11 a dat aprobarea finală a Congresului pentru acest pachet, la trei săptămâni după ce Joe Biden a cerut o versiune mai mică, de 33 de miliarde de dolari, și după ce un singur oponent republican a întârziat adoptarea în Senat timp de o săptămână.

Fiecare democrat cu drept de vot și toți republicanii, cu excepția a 11, inclusiv mulți dintre susținătorii din Cameră ai agendei izolaționiste a lui Donald Trump, au susținut măsura.

“Ajutorul este pe drum, un ajutor cu adevărat semnificativ. Ajutor care ar putea face ca ucrainenii să fie victorioși”, a declarat liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, subliniind un obiectiv care părea aproape de neconceput atunci când Rusia și-a lansat asaltul în februarie

Președintele american Joe Biden i-a aplaudat pe deputați pentru că au trimis “un mesaj bipartizan clar către lume” că poporul Statelor Unite “este alături de poporul curajos al Ucrainei în timp ce își apără democrația și libertatea”.

Biden a declarat că resursele pe care le-a solicitat vor permite SUA să trimită mai multe arme și muniții în Ucraina, să își refacă propriul stoc și să sprijine trupele americane staționate pe teritoriul NATO.

“Împreună cu contribuțiile aliaților și partenerilor noștri, vom continua să asigurăm securitatea, asistența economică, alimentară și umanitară în Ucraina, în întreaga regiune și în întreaga lume și vom consolida și mai mult Ucraina – atât pe câmpul de luptă, cât și la masa negocierilor.”

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…