Președintele rus Vladimir Putin vrea în continuare să captureze cea mai mare parte a Ucrainei, cred serviciile de informații americane, potrivit BBC.

Cu toate acestea, trupele rusești au fost atât de slăbite de lupte, încât oficialii americani apreciază că acestea sunt capabile să obțină doar câștiguri teritoriale lente.

Aceasta înseamnă că războiul ar putea dura mult timp, spune directorul Serviciului Național de Informații Avril Haines.

În martie, Moscova și-a reorientat eforturile pentru a cuceri zona Donbas din Ucraina, după ce nu a reușit să cucerească Kievul și alte orașe.

Vladimir Putin are în continuare aceleași obiective ca și cele pe care le avea la începutul conflictului, a declarat Haines, directorul principal al serviciilor de informații americane – să cucerească cea mai mare parte a Ucrainei.

Dar, spune ea, este puțin probabil ca Rusia să atingă acest obiectiv în curând.

“Percepem o neconcordanță între obiectivele militare pe termen scurt ale lui Putin în acest domeniu și capacitatea armatei sale, un fel de nepotrivire între ambițiile sale și ceea ce armata este capabilă să realizeze”, a declarat ea la o conferință a Departamentului american al Comerțului.

De când a eșuat în atingerea obiectivului său inițial de a cuceri Kievul, Rusia s-a concentrat pe acapararea teritoriului din regiunea estică Donbas – o zonă mare și industrială unde Putin susține în mod fals că Ucraina a comis un genocid împotriva vorbitorilor de limbă rusă.

Forțele rusești au făcut câștiguri acolo, preluând recent controlul orașului Severodonetsk, dar progresul a fost lent, iar forțele ucrainene au opus o rezistență puternică.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.