Șeful Centrului de Informații al Forțelor de Apărare din Estonia, Margo Grosberg, a declarat că armata rusă a pierdut aproximativ un sfert din tot echipamentul militar concentrat la graniță înainte de război. Cu toate acestea, el a subliniat faptul că forțele ruse nu se confruntă momentan cu o lipsă de arme.

“Federația Rusă are foarte, foarte multe echipamente. Au lăsat un sfert din echipamentul pe care l-au concentrat acolo, în principal din cauza lipsei de combustibil, dar mai au încă ceva”, a declarat colonelul Grosberg, luni, într-o conferință de presă la Ministerul Apărării.

Grosberg a explicat că, în timp ce aproximativ o treime din unitățile Forțelor Armate Ruse au fost trimise la granițele Ucrainei, acest lucru înseamnă că două treimi, cu tot cu echipamentul lor militar, se află la bazele lor. În timp ce cele mai capabile unități au fost trimise în Ucraina, cel puțin unitățile rămase în urmă sunt la fel de bine dotate cu echipament, a spus el.

Potrivit lui Grosberg, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat schimbări semnificative în război, unitățile rusești nereușind să facă progrese semnificative în Ucraina. “Ne aflăm în același loc ca acum 24 de ore”, a spus el.

Forțele ruse continuă să încerce să înconjoare Kievul, a spus el. “În acest scop, trupele înaintate sunt în mișcare, în special pe malul estic al Niprului, unde armata rusă se află la 50-100 km de centrul Kievului”, a spus el. Cu toate acestea, unitățile de informații ar fi deja în interiorul orașului, a adăugat colonelul.

Imensa coloană militară rusă semnalată anterior în apropierea Kievului continuă să se afle în același loc ca săptămâna trecută. Partea din față a coloanei se află la aproximativ 30 km de centrul capitalei, a mai spus Grosberg.

Sursa: Err.ee

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.