Parlamentul indonezian ar urma să adopte luna aceasta un nou cod penal care va pedepsi sexul în afara căsătoriei cu o pedeapsă de până la un an de închisoare, au confirmat oficialii, potrivit CNA.com

Revizuirea legislativă va interzice, de asemenea, insultarea președintelui sau a instituțiilor de stat și exprimarea oricăror opinii contrare ideologiei de stat a Indoneziei. De asemenea, este interzisă coabitarea înainte de căsătorie.

După zeci de ani de pregătire, noul cod penal ar urma să fie adoptat pe 15 decembrie, a declarat pentru Reuters ministrul adjunct al justiției din Indonezia, Edward Omar Sharif Hiariej.

“Suntem mândri să avem un cod penal care este în concordanță cu valorile indoneziene”, a declarat acesta într-un interviu acordat Reuters.

Proiectul beneficiază de sprijinul unor grupuri islamice într-o țară în care conservatorismul este în creștere, deși opozanții susțin că acesta anulează reformele liberale adoptate după căderea în 1998 a liderului autoritar Suharto.

Potrivit ultimului proiect, datat 24 noiembrie și consultat de Reuters, sexul în afara căsătoriei, care poate fi raportat doar de părți limitate, cum ar fi rudele apropiate, este pasibil de o pedeapsă maximă de un an de închisoare.

Insultarea președintelui, o acuzație care poate fi raportată doar de către președinte, are o pedeapsă maximă de trei ani.

Indonezia, cea mai populată națiune cu majoritate musulmană din lume, are sute de reglementări la nivel local care discriminează femeile, minoritățile religioase și persoanele LGBT.

Modificările aduse codului ar reprezenta “un regres uriaș pentru democrația indoneziană”, a declarat Andreas Harsono de la Human Rights Watch.

Ministrul adjunct al justiției a respins criticile, afirmând că versiunea finală a proiectului va asigura că legile regionale respectă legislația națională, iar noul cod nu va amenința libertățile democratice.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Demisii în bloc la DNA Constanța după numirea controversată a unui nou șef

Procurorii din cadrul DNA Constanța și-au depus demisiile în bloc ca reacție…

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, găsit în conflict de interese pentru numirea ginereului său în comisia responsabilă de vânzarea spațiilor comerciale

Primarul Sectorului 5, Popescu Cristian Victor Piedone, a fost găsit în conflict…

Autoritățile spaniole au finalizat identificarea victimelor incendiului din Valencia, confirmând decesul a doi cetățeni români

Autoritățile spaniole au finalizat procesul de identificare a victimelor unui incendiu care…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Incident într-un bloc din Timișoara: Un bărbat a aruncat o centrală de apartament peste mașina administratorului

Un scandal de proporții a avut loc într-un bloc din Timișoara, unde…

Documentele ‘Kremlin Leaks’ dezvăluie efortul de propagandă de 1 miliard de euro al lui Putin înaintea alegerilor prezidențiale

Un set de documente numit “Kremlin Leaks” a dezvăluit eforturile concertate ale…

Conflictul dintre Rusia și NATO este “inevitabil” dacă Occidentul trimite trupe în Ucraina, afirmă Kremlinul

Kremlinul a declarat marți că un conflict între Rusia și NATO este…

Apple pune capăt planurilor sale de a construi un vehicul electric care se conduce singur

Apple renunță la un efort ambițios, care durează de zece ani, de…