Siria a declarat că a recunoscut oficial independența și suveranitatea celor două regiuni separatiste Luhansk și Donețk din estul Ucrainei.

Potrivit canalului Telegram al Republicii Populare Donețk (RPD), Assad s-a întâlnit cu ministrul de externe al RPD, Natalia Nikonorova, și și-a exprimat sprijinul pentru lupta Rusiei împotriva SUA și a aliaților săi din NATO.

Assad a reluat afirmațiile lui Putin potrivit cărora NATO reprezintă o amenințare pentru Moscova și ar fi afirmat joi că războiul din Ucraina este o luptă împotriva alianței.

“Domnul Assad i-a salutat pe delegați, remarcând calea comună a popoarelor din Donbas și Siria într-o luptă împotriva [Statelor Unite] neprietenoase și a altor țări occidentale”, a declarat ministerul DRP.

Grupul separatist a susținut că Assad “și-a exprimat încrederea în finalizarea rapidă și cu succes a operațiunii de eliberare a teritoriilor Republicilor Populare Donețk și Lugansk de sub regimul de la Kiev”.

Reuters relatează că președinția siriană își afirmase în februarie intenția de a construi relații cu cele două republici separatiste, iar astăzi această decizie a fost confirmată de agenția de știri de stat SANA, citând o sursă din ministerul de externe.

Autoproclamata Republică Populară Donețk și Republica Populară Luhansk au fost ambele formate în aprilie 2014. Până în prezent, singurul stat membru al ONU care le-a recunoscut legitimitatea a fost Rusia. Osetia de Sud, la rândul ei o regiune separatistă recunoscută de majoritatea statelor internaționale ca făcând parte din Georgia, le-a oferit, de asemenea, anterior, recunoașterea.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.