Soldații ruși care mor în luptă în Ucraina “aparțin statului”, a declarat joi un guvernator regional la o întâlnire cu mamele militarilor căzuți la datorie, relatează The Moscow Times.

Comentariile tranșante ale lui Igor Kobzev, șeful regiunii Irkutsk din sud-estul Siberiei, vin în contextul în care armata rusă recunoaște oficial mai puțin de 6.000 de victime, în ciuda faptului că a suferit eșecuri majore în invazia sa de nouă luni.

Citând cuvintele pe care i le-a spus propria mamă atunci când s-a înscris la o academie militară, Kobzev, în vârstă de 56 de ani, a spus

“De acum încolo nu-mi aparții mie, ci statului, patriei”.

“Cu onoare și mare înțelegere, predau un băiat de 18 ani în serviciul forțelor armate și tu devii o persoană a statului.”

În cadrul întâlnirii, Kobzev a acordat medalii mamelor soldaților căzuți la datorie și a afirmat că doar 28 de nativi din regiunea Irkutsk au murit în Ucraina.

Președintele Vladimir Putin este așteptat să se întâlnească cu mamele soldaților care luptă în Ucraina în cursul zilei de joi.

Perioada premergătoare anticipatei întâlniri a fost afectată de acuzații din partea rudelor soldaților, potrivit cărora Putin se va întâlni probabil cu reprezentanți aleși pe sprânceană și va continua să le ignore preocupările.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram