Aproape jumătate dintre ruși spun că opozantul lui Vladimir Putin, Alexei Navalny, a fost întemnițat pe bună dreptate pentru încălcarea condiționării în timp ce se recupera în străinătate după un atac otrăvitor, potrivit unui sondaj independent publicat luni.

Agentia de studii de piata si sondaje Levada Center a declarat că 48% dintre respondenții ruși consideră corectă sentința lui Navalny de doi ani și jumătate într-una dintre cele mai cunoscute colonii penale din țară.

Doar 29% dintre respondenți au considerat nedrept verdictul lui Navalny, potrivit rezultatelor sondajului.

Navalny, în vârstă de 44 de ani, a fost imediat închis în ianuarie la întoarcerea din Germania, unde a petrecut luni de zile recuperându-se după o otrăvire aproape fatală pe care susține că a fost efectuată la ordinele președintelui Vladimir Putin. Statele Unite și Uniunea Europeană au impus sancțiuni oficialilor ruși de rang înalt pentru otrăvirea și detenția lui Navalny.

Navalny, care s-a plâns de mai multe probleme de sănătate si de faptul ca este privat de somn de către gardieni, a declarat săptămâna trecută o grevă a foamei pentru a cere tratament medical adecvat.

Apropiatii săi au lansat o campanie pentru a colecta o jumătate de milion de semnături de la suporteri pentru a stabili o dată pentru noi mitinguri de sprijin. Demonstrațiile anterioare la nivel național din acest an au dus la peste 10.000 de arest[ri si zeci de dosare penale împotriva protestatarilor.

Jumătate dintre respondenții Levada cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au spus că Navalny a fost închis pe nedrept, comparativ cu 19% dintre cei cu vârsta de 55 de ani și peste.

În general, 82% dintre cei chestionați au declarat că au urmărit îndeaproape sau au auzit despre încarcerarea militantului anticorupție.

Levada a realizat sondajul în persoană, în parteneriat cu site-ul de știri de investigație Open Media din Rusia,. La saondaj au participat 1.623 respondenți din 50 de regiuni rusești în perioada 25-31 martie.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…