NEW YORK, NY – JULY 17: Emma Coronel Aispuro, wife of Joaquin “El Chapo” Guzman, is surrounded by security as she arrives at federal court on July 17, 2019 in New York City. El Chapo was found guilty on all charges in a drug conspiracy trial and will be sentenced this morning. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)
Emma Coronel Aispuro, soția celui mai renumit cap al drogurilor din Mexic, Joaquin “El Chapo” Guzmán, a pledat vinovată joi pentru că l-a ajutat să conducă puternicul cartel Sinaloa.

Coronel a fost capturată și arestată de oficialii americani când a ajuns pe aeroportul internațional Dulles din Virginia în februarie.

Fosta regină a frumuseții a apărut în fața unui judecător federal din Washington, D.C., joi dimineață și a pledat vinovată de participarea la o conspirație pentru distribuirea de cocaină, metamfetamină, heroină și marijuana pentru import în SUA, potrivit Departamentului de Justiție.

Ea a pledat, de asemenea, vinovată de o acuzație de conspirare pentru spălarea profiturilor generate din narcotice și o altă acuzație de angajare în relații financiare ilegale legate de proprietatile soțului ei.

Anchetatorii au mai spus că Coronel a jucat un rol-cheie în evadarea din închisoare din 2015 a lui Guzmán, când a ieșit din închisoarea Altiplano printr-un tunel subteran care conecta o gaură sub dușul celulei sale de închisoare cu un depozit din apropiere aprovizionat cu arme și mașini blindate. Potrivit documentelor instanței, ea a încercat, de asemenea, să organizeze o a doua evadare după ce șeful drogurilor a fost închis un an mai târziu.

Ancheta asupra soției lui El Chapo, al cărui tată era un locotenent de rang înalt în organizația lui Guzmán, a fost efectuată pe parcursul a aproape doi ani.

Documentele instanței afirmă că ea a controlat o mare avere câștigată din traficul de cocaină, heroină și marijuana de mai multe tone și că ani de zile, când Guzmán a fost fugit sau temporar după gratii, a servit ca intermediar și mesager pentru el și lideri ai cartelului Sinaloa, inclusiv unii dintre fiii săi.

Coronel, în vârstă de 31 de ani, s-a născut în California și este cetățean dublu al Statelor Unite și al Mexicului. Se crede că este a treia soție a lui Guzman, deși există zvonuri că ar avea și o a patra soție. Cei doi s-au căsătorit când ea avea 18 ani, iar el avea 50 de ani și împreună au două fete .

Este programată să fie condamnată pe 15 septembrie.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…