Soțiile a doi dintre ultimii luptători ucraineni rămași în oțelăria din Mariupol i-au cerut miercuri Papei Francisc să ajute la trimiterea soldaților într-o țară terță, iar una dintre ele i-a spus: “Vă rog, nu-i lăsați să moară”, potrivit Reuters.

Katerina Prokopenko, în vârstă de 27 de ani, și Iulia Fedosiuk, în vârstă de 29 de ani, au vorbit cu Papa timp de aproximativ cinci minute la finalul audienței sale generale din Piața Sfântul Petru, cerându-i, de asemenea, să intervină direct pe lângă președintele rus Vladimir Putin pentru a-i lăsa pe bărbați să plece, deoarece “captivitatea rusă nu este o opțiune”.

Katerina Prokopenko și Iulia Fedosiuk, soțiile unor militari rămași în uzina Azovstal

Reuters relatează că Prokopenko a putut fi auzit spunându-i papei: “Sunteți ultima noastră speranță, sper că le puteți salva viețile, vă rog să nu-i lăsați să moară”.

Ele au spus că au vorbit ultima dată cu soții lor marți. Bărbații sunt membri ai Regimentului Azov, care păstrează unele afilieri de extremă dreapta.

“Soldații noștri așteaptă să fie evacuați într-o țară terță, să depună armele în caz de evacuare”, a declarat Fedosiuk.

Regimentul Azov a făcut publice fotografii cu militarii răniți în incinta subteranelor combinatului siderurgic Azovstal.

Fotografiile arată că unii dintre soldați au membrele superioare sau inferioare amputate, maxilare și fețe deformate, precum și răni adânci de glonț sau șrapnel care necesită o intervenție chirurgicală calificată într-o cameră dezinfectată.

De asemenea, Regimentul Azov a precizat marți, într-o postare pe rețelele de socializare, că în ultimele 24 de ore, 34 de avioane rusești au survolat uzina, inclusiv opt ieșiri ale unor bombardiere strategice.

Acesta a precizat că uzina a fost atacată de marina rusă și de tancuri, artilerie și rachete.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook