Vaccinările împotriva Covid-19, care au început pe 27 decembrie în Spania, vor fi voluntare, dar Ministerul Sănătății a spus că ii va înregistra pe cei care refuză să se vaccineze.

Cei care nu doresc să fie imunizați împotriva virusului nu vor rămâne anonimi și Ministerul Sănătății din Spania va înregistra numele persoanelor care refuză să se vaccineze și motivele acestora.

Ministrul Sănătății, Salvador Illa, a asigurat publicul spaniol că vaccinul este eficient și împotriva noii tulpini de Covid, despre care „nu există dovezi” în Spania.

Aceste informații vor fi incluse într-un „registru de vaccinare” al fiecărui cetățean. Aceste noi informații au apărut într-un raport privind strategia de vaccinare împotriva Covid, care a fost publicat de Ministerul Sănătății luni, 21 decembrie.

In documentul Ministerului Sănătății se arată că vaccinarea va fi voluntară”. În ciuda acestui fapt, se adaugă că „se consideră importantă înregistrarea cazurilor de respingere a vaccinării în registrul de vaccinare , pentru a înțelege posibilele motive pentru aceasta în diferite grupuri de populație ”.

Cei care sunt de acord să fie vaccinați trebuie mai întâi să isi dea consimțământul verbal în cunoștință de cauză, cu excepția anumitor circumstanțe în care va fi necesar în scris, de exemplu atunci când vine vorba de vaccinarea copiilor în școli, când părinții sau tutorii nu sunt prezenți.

Numărul spaniolilor dispuși să se vaccineze a crescut la 40,5 la sută în această lună, de la 36,8 la sută în noiembrie, a dezvăluit un nou sondaj luni, 27 decembrie, cu doar câteva zile înainte ca Spania să înceapă programul de inoculare.

16,2 la sută au declarat că sunt dispuși să se vaccineze dacă se dovedește a fi „de încredere”, în creștere față de 1,4 la sută în noiembrie, potrivit sondajului realizat de institutul de cercetare CSI finanțat de stat.

Între timp, procentul de spanioli care au spus că nu sunt dispuși să se vaccineze a scăzut la 28% în decembrie de la 47% în luna precedentă.

Spania intenționează să înceapă imunizarea împotriva coronavirusului cu rezidenții vârstnici și personalul medical.

Guvernul se așteaptă să aibă între 15 și 20 de milioane de oameni din populația sa de 47 de milioane vaccinați împotriva virusului până în iunie 2021.

Spania a fost una dintre cele mai afectate țări din Europa de pandemie, virusul infectând aproximativ 1,8 milioane de oameni și provocând aproape 49.000 de decese, potrivit cifrelor ministerului sănătății.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Președintele ucrainean îi reproșează lui Biden comentariile despre invazia rusă: ‘Nu există incursiuni minore’

În timpul unei conferințe de presă de aproape două ore la Casa…

Senatorul USR Cristian Viașu a încetat din viață, la vârsta de 45 de ani

Senatorul Cristian Viașu a încetat din viață, la vârsta de 45 de…

Rusia cere retragerea forțelor NATO din România și Bulgaria

Ministerul rus de Externe solicită ca NATO să retragă trupele străine, armele…

Serghei Lavrov: Rusia așteaptă răspunsuri scrise din partea Washingtonului, săptămâna viitoare

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat vineri, după discuțiile cu…

Un avion care zbura pe ruta Miami-Londra s-a întors din drum după ce un pasager a refuzat să poarte mască de protecție

Un zbor American Airlines de la Miami la Londra s-a întors în…