Vaccinările împotriva Covid-19, care au început pe 27 decembrie în Spania, vor fi voluntare, dar Ministerul Sănătății a spus că ii va înregistra pe cei care refuză să se vaccineze.

Cei care nu doresc să fie imunizați împotriva virusului nu vor rămâne anonimi și Ministerul Sănătății din Spania va înregistra numele persoanelor care refuză să se vaccineze și motivele acestora.

Ministrul Sănătății, Salvador Illa, a asigurat publicul spaniol că vaccinul este eficient și împotriva noii tulpini de Covid, despre care „nu există dovezi” în Spania.

Aceste informații vor fi incluse într-un „registru de vaccinare” al fiecărui cetățean. Aceste noi informații au apărut într-un raport privind strategia de vaccinare împotriva Covid, care a fost publicat de Ministerul Sănătății luni, 21 decembrie.

In documentul Ministerului Sănătății se arată că vaccinarea va fi voluntară”. În ciuda acestui fapt, se adaugă că „se consideră importantă înregistrarea cazurilor de respingere a vaccinării în registrul de vaccinare , pentru a înțelege posibilele motive pentru aceasta în diferite grupuri de populație ”.

Cei care sunt de acord să fie vaccinați trebuie mai întâi să isi dea consimțământul verbal în cunoștință de cauză, cu excepția anumitor circumstanțe în care va fi necesar în scris, de exemplu atunci când vine vorba de vaccinarea copiilor în școli, când părinții sau tutorii nu sunt prezenți.

Numărul spaniolilor dispuși să se vaccineze a crescut la 40,5 la sută în această lună, de la 36,8 la sută în noiembrie, a dezvăluit un nou sondaj luni, 27 decembrie, cu doar câteva zile înainte ca Spania să înceapă programul de inoculare.

16,2 la sută au declarat că sunt dispuși să se vaccineze dacă se dovedește a fi „de încredere”, în creștere față de 1,4 la sută în noiembrie, potrivit sondajului realizat de institutul de cercetare CSI finanțat de stat.

Între timp, procentul de spanioli care au spus că nu sunt dispuși să se vaccineze a scăzut la 28% în decembrie de la 47% în luna precedentă.

Spania intenționează să înceapă imunizarea împotriva coronavirusului cu rezidenții vârstnici și personalul medical.

Guvernul se așteaptă să aibă între 15 și 20 de milioane de oameni din populația sa de 47 de milioane vaccinați împotriva virusului până în iunie 2021.

Spania a fost una dintre cele mai afectate țări din Europa de pandemie, virusul infectând aproximativ 1,8 milioane de oameni și provocând aproape 49.000 de decese, potrivit cifrelor ministerului sănătății.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Armata americană a efectuat raiduri aeriene în Siria după ce un atac cu dronă a ucis un contractor american

Statele Unite au efectuat joi raiduri aeriene împotriva milițiilor susținute de Iran…

Kievul reacționează la propunerea de lege a Dianei Șoșoacă privind anexarea unor teritorii ale Ucrainei de către România

Ucraina a anunțat că inițiază impunerea de sancțiuni împotriva senatoarei Diana Șoșoacă,…

Pescuit ilegal în Marea Neagră: Trei pescadoare bulgărești au fost depistate în zona economică exclusivă a României

Trei pescadoare au fost interceptate în zona economică exclusivă a României, în…

Ciucă: Guvernul va aproba săptămâna viitoare plafonarea prețurilor polițelor RCA

Guvernul României a anunțat că va aproba săptămâna viitoare un proiect de…

Memento Mori de la Depeche Mode: un tribut frumos și emoționant adus lui Andrew “Fletch” Fletcher

Cel de-al 15-lea album de studio al trupei Depeche Mode, Memento Mori,…

Patriarhul Bartolomeu: Biserica rusă are o parte de vină pentru “crimele” din Ucraina

Șeful creștinilor ortodocși din întreaga lume, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, a criticat Biserica…

Coreea de Nord susține că a testat o dronă capabilă să transporte încărăctură nucleară, care poate crea un “tsunami radioactiv”

Coreea de Nord a afirmat vineri că a testat o dronă subacvatică…

Un avion Tarom a aterizat de urgență la Istanbul în urma unei alerte cu bombă

Un avion Tarom cu destinația București a fost nevoit să aterizeze de…

ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la polițele RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras proiectul referitor la plafonarea prețurilor la…