Spania a trimis o navă de război în Marea Neagră și a declarat că va trimite și mai multe pentru a întări unitățile altor state UE, în contextul în care tensiunea din regiune crește din cauza consolidării militare rusești la granița cu Ucraina, a declarat joi ministrul de externe Jose Manuel Albares.

De asemenea, guvernul de la Madrid ia în considerare trimiterea de avioane de luptă în Bulgaria.

Cabinetul de centru-stânga al premierului spaniol Pedro Sanchez a confirmat că nava de război a fost trimisă în larg. Aflat într-o vizită la Washington, ministrul spaniol de externe Jose Manuel Albares a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că, în situația unui eșec al negocierilor cu Kremlinul, Madridul nu ar exclude trimiterea de trupe în sprijinul Ucrainei.

Potrivit cotidianului “El Mundo”, Albares a fost întrebat dacă Spania și-ar trimite trupele în Ucraina în cazul unei invazii rusești.

“Spania are o [poziție] foarte clară în această privință. Dacă se va dovedi necesar, vom acționa în cadrul UE. Spania nu exclude să-și trimită trupele pe teritoriul Ucrainei dacă criza se agravează”, a răspuns el, adăugând că, în cazul unui conflict armat, unitățile spaniole ar “răspunde în comun” cu statele membre ale UE la amenințare.

Cu toate acestea, oficialul a subliniat că preferă să nu se antepronunțe. “În prezent, avem un scenariu de dialog. Cu toate acestea, dacă s-ar transforma într-un scenariu de altercație, atunci am acționa [în așa fel] încât să efectuăm un răspuns comun”, a declarat el.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Iohannis, atac dur la profesori: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? Guvernul le-a dat tot ce au vrut

Președintele Klaus Iohannis a condamnat ferm decizia liderilor sindicali de a continua…

Zelenski: Ucraina va face tot ceea ce îi stă în putință pentru a ajuta Moldova să își atingă obiectivul de aderare la UE

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat sprijinul pentru aspirațiile Moldovei vecine de…

Regele Charles al III-lea vine astăzi în România pentru o vizită privată de cinci zile

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii va sosi astăzi în România…