Spania a trimis o navă de război în Marea Neagră și a declarat că va trimite și mai multe pentru a întări unitățile altor state UE, în contextul în care tensiunea din regiune crește din cauza consolidării militare rusești la granița cu Ucraina, a declarat joi ministrul de externe Jose Manuel Albares.

De asemenea, guvernul de la Madrid ia în considerare trimiterea de avioane de luptă în Bulgaria.

Cabinetul de centru-stânga al premierului spaniol Pedro Sanchez a confirmat că nava de război a fost trimisă în larg. Aflat într-o vizită la Washington, ministrul spaniol de externe Jose Manuel Albares a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că, în situația unui eșec al negocierilor cu Kremlinul, Madridul nu ar exclude trimiterea de trupe în sprijinul Ucrainei.

Potrivit cotidianului “El Mundo”, Albares a fost întrebat dacă Spania și-ar trimite trupele în Ucraina în cazul unei invazii rusești.

“Spania are o [poziție] foarte clară în această privință. Dacă se va dovedi necesar, vom acționa în cadrul UE. Spania nu exclude să-și trimită trupele pe teritoriul Ucrainei dacă criza se agravează”, a răspuns el, adăugând că, în cazul unui conflict armat, unitățile spaniole ar “răspunde în comun” cu statele membre ale UE la amenințare.

Cu toate acestea, oficialul a subliniat că preferă să nu se antepronunțe. “În prezent, avem un scenariu de dialog. Cu toate acestea, dacă s-ar transforma într-un scenariu de altercație, atunci am acționa [în așa fel] încât să efectuăm un răspuns comun”, a declarat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia spune că va debloca accesul la porturile ucrainene din Marea Neagră doar dacă se elimină sancțiunile împotriva ei

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că va lua în considerare…

Zakharova: Răspunsul Rusiei la aderarea Finlandei la NATO va fi o surpriză

Răspunsul Rusiei la decizia Finlandei de a adera la NATO va fi…

Ministerul britanic al Apărării: Putin demite comandanți de top din cauza eșecurilor militare

Ministerul britanic al Apărării a publicat actualizarea zilnică a informațiilor, care astăzi…

Rusia susține că un total de 1.730 de luptători s-au predat până acum la uzina Azovstal

Ministerul rus al Apărării a declarat joi că 771 de soldați ucraineni…