Statele Unite au înregistrat 71.671 de cazuri de coronavirus și 856 de decese în ultimele 24 de ore pe fondul celui de-al treilea focar al bolii, iar o statistică prezice peste 385.000 de decese cauzate de virus până la 1 februarie.

Pana acum, Statele Unite au inregistrat peste 8,4 milioane de cazuri de coronavirus si peste 223.000 de decese provocate de virus de la începutul focarului din Statele Unite, țara cea mai afectată de pandemie, potrivit datelor Universitatii Johns Hopkins.

Între timp, cel mai consultat model statistic al evoluției bolii în Statele Unite prezice acum că decesele din țară vor ajunge la 385.611 până la 1 februarie , mai mult de 100.000 de decese suplimentare în trei luni.

“Săptămâna trecută, creșterea numărului de cazuri zilnice a devenit mult mai evidentă și, pentru prima dată de la începutul lunii august, au început să crească și decesele zilnice”, a declarat IHME în ultima sa actualizare, a raportat CNN.

“Credem că valul de infectari toamnă / iarnă a început deja, deși suntem cu câteva săptămâni în spatele creșterii enorme din Europa”, a adăugat institutul.

„Creșterea toamnă / primăvară se va intensifica în noiembrie și decembrie, atingând punctul culminant în ianuarie. Multe state se vor confrunta cu o presiune enormă asupra spitalelor lor și ordinele de distanțare vor trebui probabil reimpuse ”, a spus el.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Ancheta continuă în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Echipa Corpului de Control al Ministerului Sănătății a efectuat astăzi o nouă…

Pugilista Amalia Niță a câștigat aurul la europenele de tineret de la Porec

Naționala de box a României a obținut rezultate remarcabile la Campionatul European…

Israelul se gândește la un răspuns la atacul iranian fără precedent, în timp ce Occidentul îl îndeamnă pe Netanyahu să evite un război total

Oficiali de rang înalt din administrația președintelui Joe Biden sunt îngrijorați că…

Trump despre ajutorul pentru Ucraina: “Ne gândim să-l facem sub forma unui împrumut”

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat recent că, în cazul în…

Camera Reprezentanților din SUA votează săptămâna aceasta pachetul de sprijin pentru Israel și Ucraina

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, republicanul Mike Johnson, a anunțat că va…