Statele Unite au înregistrat 71.671 de cazuri de coronavirus și 856 de decese în ultimele 24 de ore pe fondul celui de-al treilea focar al bolii, iar o statistică prezice peste 385.000 de decese cauzate de virus până la 1 februarie.

Pana acum, Statele Unite au inregistrat peste 8,4 milioane de cazuri de coronavirus si peste 223.000 de decese provocate de virus de la începutul focarului din Statele Unite, țara cea mai afectată de pandemie, potrivit datelor Universitatii Johns Hopkins.

Între timp, cel mai consultat model statistic al evoluției bolii în Statele Unite prezice acum că decesele din țară vor ajunge la 385.611 până la 1 februarie , mai mult de 100.000 de decese suplimentare în trei luni.

“Săptămâna trecută, creșterea numărului de cazuri zilnice a devenit mult mai evidentă și, pentru prima dată de la începutul lunii august, au început să crească și decesele zilnice”, a declarat IHME în ultima sa actualizare, a raportat CNN.

“Credem că valul de infectari toamnă / iarnă a început deja, deși suntem cu câteva săptămâni în spatele creșterii enorme din Europa”, a adăugat institutul.

„Creșterea toamnă / primăvară se va intensifica în noiembrie și decembrie, atingând punctul culminant în ianuarie. Multe state se vor confrunta cu o presiune enormă asupra spitalelor lor și ordinele de distanțare vor trebui probabil reimpuse ”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Omul de afaceri Dan Șucu a preluat 50% din acțiunile clubului Rapid București

Dan Șucu, fondatorul grupului Mobexpert, este noul acționar al clubului de fotbal…

Un militar român a murit în timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut…

Putin a semnat un decret care simplifică acordarea cetățeniei ruse pentru ucrainenii din regiunile Herson și Zaporojie

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care simplifică o procedură…

Ungaria declară stare de urgență din cauza crizei provocate de războiul din Ucraina

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat marți o “stare de urgență” pentru…