25 octombrie – Ziua Armatei Române

Șeful statului a participat la ceremonia desfăşurată cu ocazia Zilei Armatei Române la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

“În fiecare an, pe 25 octombrie, sărbătorim Armata României şi îi comemorăm pe cei care de-a lungul istoriei au luptat pentru apărarea naţiunii şi a statului român. Îmi exprim astăzi recunoştinţa faţă de eroii ostaşi căzuţi pe câmpul de luptă pentru apărarea patriei şi aduc un omagiu supravieţuitorilor – veteranii de război. Dragostea şi datoria lor faţă de ţară reprezintă exemple durabile pentru generaţia tânără. Armata României, demnă de trecutul şi de eroii săi, rămâne pentru poporul român acelaşi reper moral”, a afirmat președintele.

3 855 cazuri noi de persoane infectate și 73 de decese, în ultimele 24 de ore

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.855 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Alte știri:  Bătaie în centrul Constanței: Un bărbat și o femeie au fost agresați fizic de un individ

În intervalul 24.10.2020 (10:00) – 25.10.2020 (10:00) au fost raportate 73 de decese (37 bărbați și 36 femei).

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.482. Dintre acestea, 828 sunt internate la ATI.

Marcel Ciolacu surprins la o masă împreună cu alte 11 persoane. Poliția a dat amenzi de 21.000 de lei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost surpins la o masă alături 11 persoane, fără să respecte regulile impuse de autorități pe fondul pandemiei de coronavirus. Întâlnirea a avut loc sâmbătă într-un restaurant din Buzău. Alături de Ciolacu se observă și fostul prim-ministru Mihai Tudose.

Iohannis: Trăim vremuri în care militarii sunt angajați într-un altfel de război, cu un inamic nevăzut, coronavirusul

Trăim însă vremuri care ne obligă să privim Armata și dintr-o altă perspectivă, anume aceea în care militarii săi sunt angajați într-un altfel de război, cu un inamic nevăzut și foarte dificil de combătut, noul coronavirus.

Implicarea Armatei României în acest efort național, încă de la debutul pandemiei de COVID-19, a fost exemplară.

Baia Mare intră în scenariul roșu

Municipiul Baia Mare intră în scenariu roșu, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori. În aceeași situație mai sunt alte trei localități din județul Maramureș, informează Digi 24. Decizia a fost luată de către Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, localitățile Baia Mare, Băsești, Cicârlău și Săcălășeni urmând a intra în scenariul roșu.

O femeie în vârstă de 82 de ani dată în urmărire generală pentru trafic de droguri

Elena Mladin este cea mai in varsta persoana data in urmarire in Romania. Femeia are 82 de ani si este condamnata pentru trafic de droguri. Ea este din Caras-Severin si acum cinci ani a fost condamnata la doi ani de inchisoare pentru trafic de droguri dupa ce ar fi incercat sa introduca droguri intr-un penitenciar pentru nepotul ei.

România riscă să piardă milioane de euro, bani europeni, investiți în Bursa de pește de la Tulcea. A fost inaugurată cu fast, dar nu se poate face dovada că a pornit la data angajată. Ca să evite situația, autoritațile vor să o transforme în centru de primă vânzare. Pescarii se declară dezamăgiți.

Valoarea tichetului de masă se majorează de la 20 la 20,01 lei

Este vorba de Ordinul Ministerului Muncii 1.452/2020, care stabilește cuantumul maxim al unui tichet de masă pentru semestrul II al anului 2020, și de Ordinul Ministerului Muncii 1.352/2020, care stabilește suma care se acordă lunar sub formă de tichet de creșă în același semestru.

Valoarea tichetului de masă se majorează de la 20 la 20,01 lei, în timp ce valoarea tichetului de creșă rămâne la 470 de lei.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook