Mai mult de jumătate dintre pacienții cu COVID-19 externați din spital au prezentat încă simptome de respirație, oboseală, anxietate și depresie timp de două până la trei luni de la infecția inițială, conform concluziilor unui mic studiu din Marea Britanie.

Cercetarea, condusă de oamenii de știință de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, a analizat impactul pe termen lung al COVID-19 la 58 de pacienți spitalizați cu boala pandemică.

S-a constatat că unii pacienți prezintă anomalii în mai multe organe după ce au fost infectați cu noul coronavirus și că inflamația persistentă a cauzat probleme timp de câteva luni.

Studiul nu a fost evaluat de către alți oameni de știință, dar a fost publicat înainte de revizuire pe site-ul MedRxiv.

Aceste constatari subliniaza necesitatea de a explora in continuare procesele fiziologice asociate cu COVID-19 si de a dezvolta un model holistic, integrat de ingrijire clinica pentru pacientii nostri dupa ce au fost externati din spital, a declarat Betty Raman, un medic la Oxford Radcliffe Departamentul de Medicină care a condus împreună cercetarea.

Un raport inițial al Institutului Național pentru Cercetări în Sănătate din Marea Britanie (NIHR) publicat săptămâna trecută a arătat că boala în curs de desfășurare după infecția cu COVID-19, numită uneori „COVID lung”, poate implica o gamă largă de simptome care afectează toate părțile corpului și ale minții.

Rezultatele studiului Oxford au arătat că la două până la trei luni de la debutul COVID-19, 64% dintre pacienți au suferit respirație persistentă și 55% au raportat oboseală semnificativă.

Analizele RMN au arătat anomalii în plămâni la 60% dintre pacienții cu COVID-19, la rinichi la 29%, la inimile a 26% și la ficat la 10%.

Alte știri:  Angajații de la Registrul Comerțului au intrat în grevă japoneză

Anomaliile detectate … puternic corelate cu markerii serici ai inflamației, a spus Raman. Acest lucru sugerează o legătură potențială între inflamația cronică și afectarea continuă a organelor în rândul supraviețuitorilor.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook