Mai mult de jumătate dintre pacienții cu COVID-19 externați din spital au prezentat încă simptome de respirație, oboseală, anxietate și depresie timp de două până la trei luni de la infecția inițială, conform concluziilor unui mic studiu din Marea Britanie.

Cercetarea, condusă de oamenii de știință de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, a analizat impactul pe termen lung al COVID-19 la 58 de pacienți spitalizați cu boala pandemică.

S-a constatat că unii pacienți prezintă anomalii în mai multe organe după ce au fost infectați cu noul coronavirus și că inflamația persistentă a cauzat probleme timp de câteva luni.

Studiul nu a fost evaluat de către alți oameni de știință, dar a fost publicat înainte de revizuire pe site-ul MedRxiv.

Aceste constatari subliniaza necesitatea de a explora in continuare procesele fiziologice asociate cu COVID-19 si de a dezvolta un model holistic, integrat de ingrijire clinica pentru pacientii nostri dupa ce au fost externati din spital, a declarat Betty Raman, un medic la Oxford Radcliffe Departamentul de Medicină care a condus împreună cercetarea.

Un raport inițial al Institutului Național pentru Cercetări în Sănătate din Marea Britanie (NIHR) publicat săptămâna trecută a arătat că boala în curs de desfășurare după infecția cu COVID-19, numită uneori „COVID lung”, poate implica o gamă largă de simptome care afectează toate părțile corpului și ale minții.

Rezultatele studiului Oxford au arătat că la două până la trei luni de la debutul COVID-19, 64% dintre pacienți au suferit respirație persistentă și 55% au raportat oboseală semnificativă.

Analizele RMN au arătat anomalii în plămâni la 60% dintre pacienții cu COVID-19, la rinichi la 29%, la inimile a 26% și la ficat la 10%.

Anomaliile detectate … puternic corelate cu markerii serici ai inflamației, a spus Raman. Acest lucru sugerează o legătură potențială între inflamația cronică și afectarea continuă a organelor în rândul supraviețuitorilor.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Accident grav pe E70 în Teleorman între două autocare și un TIR

Un grav accident de circulație s-a produs în această dimineață între două…

Farmacist reținut după ce ar fi vândut ilegal cantități mari de Fentanil și Oxicodonă

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore fiind suspectat de…

O femeie din Indonezia a fost condamnată la doi ani de închisoare după ce a mâncat carne de porc pe TikTok

O femeie indoneziană care își spune Lina Lutfiawati pe internet a fost…

Miruna Pascu rămâne în arest după ce Curtea de Apel i-a respins contestația

Miruna Pascu, mama tânărului Vlad Pascu care a provocat accidentul mortal din…

Studiu: Cartelurile de droguri se plasează pe locul cinci în topul angajatorilor din Mexic

Potrivit unui studiu publicat în revista Science, cartelurile mexicane au peste 175.000…