Un nou studiu arată că virusul Sars-Cov-2 a apărut în Italia în septembrie, sugerând că virusul s-ar fi putut răspândi dincolo de China mai devreme decât se credea anterior.

Se spune ca virusul circula în Italia din septembrie 2019, arată un studiu al Institutului Național al Cancerului, INT, al orașului italian Milano.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că COVID-19, boala respiratorie pe care o provoacă, nu era cunoscută înainte ca focarul să fie raportat pentru prima dată în Wuhan, în centrul Chinei, în decembrie.

Primul pacient cu COVID-19 din Italia a fost detectat pe 21 februarie într-un orășel de lângă Milano, în regiunea de nord a Lombardiei.

Însă descoperirile cercetătorilor italieni, publicate de revista științifică INTori Tumori Journal, arată că 11,6% din 959 de voluntari sănătoși înscriși într-un studiu de screening al cancerului pulmonar în perioada septembrie 2019 – martie 2020 au dezvoltat anticorpi coronavirus cu mult înainte de februarie.

Un alt test specific anticorpi SARS-CoV-2 a fost efectuat de Universitatea din Siena pentru aceeași cercetare intitulată „Detectarea neașteptată a anticorpilor SARS-CoV-2 în perioada pre-pandemică în Italia”.

Acesta a arătat că patru cazuri care datează din prima săptămână a lunii octombrie au fost, de asemenea, pozitive pentru anticorpii care neutralizează virusul, ceea ce înseamnă că s-au infectat în septembrie, a declarat pentru Reuters Giovanni Apolone, un coautor al studiului.

“Aceasta este principala constatare: persoanele fără simptome nu numai că au fost pozitive după testele serologice, dar au avut și anticorpi capabili să omoare virusul”, a spus dl Apolone.

„Înseamnă că noul coronavirus poate circula mult timp în rândul populației și cu o rată scăzută de letalitate, nu pentru că dispare, ci doar pentru a crește din nou”, a adăugat el.

Cercetătorii italieni au declarat pentru Reuters în martie că au raportat un număr mai mare decât de obicei de cazuri de pneumonie severă și gripă în Lombardia în ultimul trimestru al anului 2019, în semn că noul coronavirus ar fi putut circula mai devreme decât se credea anterior.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Ambasadorul Poloniei în Franța: Polonia va fi nevoită să intre în război dacă Ucraina nu reușește să se apere singură

Ambasadorul Poloniei în Franța, Jan Emeryk Rościszewski, a declarat într-un interviu că…

Medvedev amenință că va lovi Curtea Penală Internațională cu o rachetă hipersonică

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a amenințat că…

Kim Jong Un face apel la pregătirea unui atac nuclear împotriva SUA și Coreei de Sud

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că țara sa ar trebui…

Putin a vizitat orașul ucrainean ocupat Mariupol, potrivit presei ruse de stat

Vladimir Putin a făcut o vizită surpriză la Mariupol, a relatat duminică…

Banca elvețiană UBS a preluat Credit Suisse pentru aproape 3,25 miliarde de dolari

Gigantul bancar UBS a preluat Credit Suisse pentru aproape 3,25 miliarde de…

Președintele chinez va sosi astăzi la Moscova

Președintele chinez Xi Jinping urmează să se întâlnească astăzi la Moscova cu…