Un nou studiu arată că virusul Sars-Cov-2 a apărut în Italia în septembrie, sugerând că virusul s-ar fi putut răspândi dincolo de China mai devreme decât se credea anterior.

Se spune ca virusul circula în Italia din septembrie 2019, arată un studiu al Institutului Național al Cancerului, INT, al orașului italian Milano.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că COVID-19, boala respiratorie pe care o provoacă, nu era cunoscută înainte ca focarul să fie raportat pentru prima dată în Wuhan, în centrul Chinei, în decembrie.

Primul pacient cu COVID-19 din Italia a fost detectat pe 21 februarie într-un orășel de lângă Milano, în regiunea de nord a Lombardiei.

Însă descoperirile cercetătorilor italieni, publicate de revista științifică INTori Tumori Journal, arată că 11,6% din 959 de voluntari sănătoși înscriși într-un studiu de screening al cancerului pulmonar în perioada septembrie 2019 – martie 2020 au dezvoltat anticorpi coronavirus cu mult înainte de februarie.

Un alt test specific anticorpi SARS-CoV-2 a fost efectuat de Universitatea din Siena pentru aceeași cercetare intitulată „Detectarea neașteptată a anticorpilor SARS-CoV-2 în perioada pre-pandemică în Italia”.

Acesta a arătat că patru cazuri care datează din prima săptămână a lunii octombrie au fost, de asemenea, pozitive pentru anticorpii care neutralizează virusul, ceea ce înseamnă că s-au infectat în septembrie, a declarat pentru Reuters Giovanni Apolone, un coautor al studiului.

“Aceasta este principala constatare: persoanele fără simptome nu numai că au fost pozitive după testele serologice, dar au avut și anticorpi capabili să omoare virusul”, a spus dl Apolone.

„Înseamnă că noul coronavirus poate circula mult timp în rândul populației și cu o rată scăzută de letalitate, nu pentru că dispare, ci doar pentru a crește din nou”, a adăugat el.

Cercetătorii italieni au declarat pentru Reuters în martie că au raportat un număr mai mare decât de obicei de cazuri de pneumonie severă și gripă în Lombardia în ultimul trimestru al anului 2019, în semn că noul coronavirus ar fi putut circula mai devreme decât se credea anterior.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Indignare față de o înregistrare video din Ierusalim în care evreii ultraortodocși scuipă un grup de creștini

O înregistrare video tulburătoare care arată evreii ultraortodocși scuipând pe jos lângă…

Cel puțin 21 de morți după ce un autocar s-a prăbușit de pe un pasaj rutier lângă Veneția

Un accident mortal de autobuz s-a produs ieri seară în apropiere de…

Azerbaidjanul a arestat mai mulți foști lideri separatiști de top din Nagorno-Karabah

Azerbaidjanul a arestat mai mulți foști lideri din Nagorno-Karabah după ce a…

Jurnalista din Rusia care a protestat în direct la TV a fost condamnată la opt ani și jumătate de închisoare 

Un tribunal din Moscova a condamnat miercuri o fostă jurnalistă a televiziunii…

Klaus Iohannis convocă CSAT pe tema consumului de droguri în rândul tinerilor

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării…

Propunere legislativă pentru creșterea pedepselor în cazul traficului de droguri

O propunere legislativă care vizează creșterea pedepselor pentru traficul de droguri, denumită…

Florența interzice închirierile pe termen scurt în centrul istoric

Orașul Florența, cunoscut în întreaga lume pentru arta și arhitectura renascentistă, a…