Statele Unite trimit Ucrainei 625 de milioane de dolari în armament suplimentar, inclusiv lansatoare de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), într-o acțiune despre care Rusia a spus că riscă să escaladeze războiul, potrivit Al Jazeera.

Președintele american Joe Biden a discutat marți cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, în timp ce Ucraina continuă ofensiva în sudul și estul țării pentru a elibera zonele ocupate de Rusia după invazia din 24 februarie.

Pachetul militar este primul de când Rusia a anunțat că anexează în mod oficial patru zone ocupate din Ucraina, în urma unei serii de referendumuri organizate în grabă, care au fost condamnate ca fiind coercitive și încălcând dreptul internațional.

Casa Albă a precizat că armele – care vor fi preluate imediat din stocurile militare americane existente – vor include încă patru lansatoare de rachete de precizie HIMARS, 32 de obuziere cu 75.000 de cartușe, 200 de vehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) și mine antipersonal Claymore.

Decizia SUA de a trimite mai multă asistență militară a stârnit critici din partea lui Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, care a avertizat asupra posibilelor consecințe.

“Percepem acest lucru ca pe o amenințare imediată la adresa intereselor strategice ale țării noastre”, a declarat miercuri Antonov pe aplicația de mesagerie Telegram.

“Furnizarea de produse militare de către SUA și aliații săi nu numai că implică o vărsare de sânge prelungită și noi victime, dar crește și pericolul unei ciocniri militare directe între Rusia și țările occidentale”, a subliniat Antonov.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

O tânără a fost găsită moartă într-un apartament din Năvodari

O tânără în vârstă de 36 de ani a fost găsită moartă…

Un fost interlop a ajuns profesor de matematică într-un liceu din Turda

Un fost interlop a ajuns profesor de matematică la Colegiul Național “Mihai…

Soldații ruși care mor în luptă în Ucraina “aparțin statului”, a declarat joi un guvernator regional

Soldații ruși care mor în luptă în Ucraina “aparțin statului”, a declarat…

Putin se va întâlni cu mamele soldaților ruși care luptă în Ucraina

Kremlinul a anunțat că președintele Vladimir Putin se va întâlni vineri cu…

Poliția din San Francisco propune folosirea unor roboți capabili să ucidă oameni

Consiliul de supraveghere din San Francisco este așteptat să voteze săptămâna viitoare…