Statele Unite iau în considerare trimiterea navelor de război în Marea Neagră în următoarele câteva săptămâni, într-o demonstrație de susținere a Ucrainei pe fondul prezenței militare crescute a Rusiei la granița de est a Ucrainei, a declarat joi pentru CNN un oficial al apărării.

Marina SUA operează în mod obișnuit în Marea Neagră, dar o desfășurare a navelor de război ar trimite acum un mesaj specific la Moscova că SUA urmărește îndeaproape, a spus oficialul.

SUA este obligată să acorde o notificare de 14 zile cu privire la intenția sa de a intra în Marea Neagră în temeiul unui tratat din 1936, care acordă Turciei controlul strâmtorilor pentru a intra în mare. Nu este clar dacă s-a trimis încă o notificare.

Oficialul apărării a mai spus că Marina continuă să piloteze avioane de recunoaștere în spațiul aerian internațional peste Marea Neagră pentru a monitoriza activitatea navală rusă și orice mișcare a trupelor din Crimeea.

Miercuri, două bombardiere B-1 au efectuat misiuni peste Marea Egee.
Deși SUA nu consideră cumularea forțelor rusești ca o postură pentru o acțiune ofensivă, oficialul a declarat pentru CNN că „dacă se schimbă ceva, vom fi gata să răspundem”.

Evaluarea lor actuală este că rușii organizează antrenamente și exerciții, iar serviciile de informații nu au indicat ordine militare pentru acțiuni ulterioare, a spus oficialul, dar a menționat că sunt conștienți de faptul că s-ar putea schimba în orice moment.

Administrația Biden și comunitatea internațională și-au exprimat îngrijorarea cu privire la tensiunile crescânde dintre Ucraina și Rusia. În ultimele săptămâni, președintele Joe Biden si secretarii de stat au vorbit cu omologii lor ucraineni.

Joi, secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a declarat că acțiunile Rusiei sunt „profund îngrijorătoare”.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…