Președintele american Joe Biden a semnat joi o lege care interzice practic toate importurile din regiunea chineză Xinjiang, ca răspuns la preocupările legate de munca forțată.

Proiectul de lege, care a fost aprobat de Congres săptămâna trecută, interzice importul tuturor bunurilor din regiune, cu excepția cazului în care companiile oferă dovezi verificabile că producția nu a implicat muncă forțată.

Legea Uighur de Prevenire a Muncii Forțate își pune amprenta pe trei produse în special: bumbac, din care Xinjiang este unul dintre cei mai mari producători mondiali; roșii; și polisiliciul, un material folosit pentru producerea panourilor solare.

Într-o mișcare bipartizană rară, Senatul a votat săptămâna trecută în unanimitate pentru a face din Statele Unite prima țară care interzice practic toate importurile din regiune.

Votul a avut loc în ciuda lobby-ului din partea firmelor americane, dintre care multe depind în mare măsură de furnizorii chinezi și se confruntă deja cu perturbări masive din cauza pandemiei de coronavirus.

Legea oferă guvernului „instrumente noi pentru a preveni intrarea bunurilor fabricate cu muncă forțată în Xinjiang pe piețele americane și pentru a promova în continuare responsabilitatea persoanelor și entităților responsabile de aceste abuzuri”, a spus secretarul de stat Antony Blinken într-o declarație, solicitând Chinei să pune capăt „genocidului și crimelor împotriva umanității”.

Legea cere, de asemenea, președintelui SUA să impună sancțiuni oficialilor chinezi responsabili de încălcările drepturilor omului în regiune.

Se estimează că 20% dintre articolele de îmbrăcăminte importate în Statele Unite în fiecare an includ bumbac din Xinjiang.

Experții în drepturile omului, martorii și guvernul SUA spun că peste un milion de uiguri și alți musulmani vorbitori de turcă sunt încarcerați în lagăre, într-un efort de dezrădăcinare a tradițiillor culturale islamice și de a le asimila cu forța în majoritatea Han a Chinei.

Washingtonul a descris campania drept genocid.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…