SUA au cerut Mexicului să îl extrădeze pe Ovidio Guzman, fiul celebrului traficant de droguri Joaquin “El Chapo” Guzman, potrivit Sky News.

Guvernul american dorește ca Guzman Jr. să fie acuzat de fapte penale în fața unui tribunal din SUA.

Bărbatul de 32 de ani a fost acuzat în SUA de conspirație pentru trafic de cocaină, metamfetamină și marijuana.

El a fost arestat în Mexic în ianuarie, în apropiere de orașul Culiacan, în nordul statului Sinaloa.

Arestarea sa a provocat un val de violențe care s-a soldat cu cel puțin 19 presupuși membri ai bandei și 10 militari morți.

Soldații mexicani au încercat să îl aresteze în 2019, dar capturarea sa a declanșat un aflux masiv de bărbați înarmați în Culiacan, forțând autoritățile să se retragă.

În luna următoare, un ofițer implicat în arestare a fost ucis după ce a fost împușcat de 155 de ori într-o parcare din apropiere.

Incidentele au scos în evidență dificultățile pe care le implică combaterea cartelurilor de droguri care controlează o mare parte a Mexicului.

Tatăl lui Ovidio Guzman, cunoscut sub numele de El Chapo, a fost șeful cartelului de droguri Sinaloa înainte de a fi extrădat în SUA în 2017.

El Chapo a fost condamnat de un tribunal din New York în 2019 pentru 10 capete de acuzare pentru trafic de droguri, arme de foc și spălare de bani, iar în prezent se află într-o închisoare de maximă securitate din SUA.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…