Administrația pentru alimente și medicamente (FDA) și Centrul de Control al Bolilor (CDC) au anunțat că solicită o pauză imediată cu privire la utilizarea vaccinului cu doză unică Johnson & Johnson, marți, după ce au descoperit șase cazuri în Statele Unite ale unui tip rar și sever de cheag de sânge care s-a dezvoltat aproximativ două săptămâni după administrarea vaccinului la acești pacienți.

„[CDC] va convoca miercuri o reuniune a Comitetului consultativ pentru practicile de imunizare (ACIP) pentru a revizui în continuare aceste cazuri și a evalua semnificația lor potențială”, se citește într-o declarație comună CDC și FDA, care a fost emisă marți dimineață.

„[FDA] va revizui această analiză, deoarece investighează și aceste cazuri. Până la finalizarea acestui proces, recomandăm o pauză în utilizarea acestui vaccin din motive de precauție. Acest lucru este important, în parte, pentru a se asigura că comunitatea furnizorilor de servicii medicale este conștientă de potențialul acestor evenimente adverse și poate planifica recunoașterea și gestionarea corespunzătoare datorită tratamentului unic necesar cu acest tip de cheag de sânge. “

Peste 6,8 milioane de doze de vaccin au fost deja administrate în Statele Unite.

CDC și FDA au spus că în prezent examinează datele care implică aceste șase cazuri – toate acestea au apărut în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani – în care simptomele au apărut între șase și 13 zile după ce au fost vaccinate cu Johnson & Johnson.

„În aceste cazuri, un tip de cheag de sânge numit tromboza sinusului venos cerebral (CVST) a fost observat în combinație cu niveluri scăzute de trombocite din sânge (trombocitopenie)”, se arată în comunicat.

„Tratamentul acestui tip specific de cheag de sânge este diferit de tratamentul care ar putea fi administrat de obicei. De obicei, un medicament anticoagulant numit heparină este utilizat pentru tratarea cheagurilor de sânge. În acest context, administrarea de heparină poate fi periculoasă si va fi nevoie de tratamentele alternative.”

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…