Utilizarea regulată a suplimentelor pe bază de ulei de pește crește riscul de fibrilație atrială cu 13% și de accident vascular cerebral cu 5% la persoanele fără probleme cardiace, se arată într-un studiu publicat marți în revista BMJ Medicine.

Studiul a urmărit peste 400.000 de persoane din Marea Britanie cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani timp de 12 ani. Acele persoane au folosit în mod regulat suplimente de ulei de pește.

Suplimentele de ulei de pește sunt o sursă de acizi grași omega-3 și sunt cunoscute pe scară largă ca fiind de ajutor în cazul bolilor cardiovasculare.

Autorii notează că, în timp ce uleiul de pește poate crește riscul pentru aceste afecțiuni, ar putea fi benefic pentru cei cu boli cardiovasculare existente.

Studiul a constatat că utilizarea regulată a suplimentelor de ulei de pește a fost asociată cu un risc cu 13% mai mare de a dezvolta fibrilație atrială și cu un risc mai mare cu 5% de a suferi un accident vascular cerebral, dacă persoana nu avea nicio afecțiune cardiacă cunoscută.

În cazul pacienților cu afecțiuni cardiace cunoscute, suplimentele de ulei de pește au fost asociate cu un risc cu 15 la sută mai mic de fibrilație atrială.

Autorii au menționat că sunt necesare studii suplimentare pentru a determina evoluția și prognosticul evenimentelor legate de bolile de inimă și modul în care acestea acționează cu suplimentele de ulei de pește, deoarece beneficiile și riscurile nu au fost observate în mod uniform pe parcursul studiului.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Șase persoane ucise cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok

Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că șase oaspeți americani și vietnamezi, găsiți…

Elon Musk mută companiile X și SpaceX din California în Texas. Miliardarul dă vina pe o lege pro-transsexuali

Miliardarul tech Elon Musk a anunțat marți că va muta sediile principale…

Seceta lovește România: 290 de localități se confruntă cu restricții de apă, iar 239 de fântâni au secat complet

România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește resursele…

Joe Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Președintele american Joe Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19 miercuri, în…

Fostul edil al Sectorului 1, Daniel Tudorache, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul “Diamantelor”

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat miercuri o sentință în…