Suporterii mai multor cluburi de fotbal din Turcia au cerut demisia guvernului în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 care a provocat moartea a peste 50.000 de persoane în această țară și în Siria.

“Guvernul să demisioneze!” a răsunat în jurul stadionului în timpul meciului de duminică seara al clubului din Istanbul cu Antalyaspor.

Înainte de startul meciului, clubul a adus un omagiu victimelor cutremurelor, iar suporterii au aruncat pe teren mii de jucării și eșarfe în semn de susținere pentru copiii afectați de dezastru.

Însă scandările de protest au arătat furia persistentă față de răspunsul guvernului președintelui Recep Tayyip Erdogan la cutremur.

Ca răspuns la scandările de la meci, Devlet Bahceli, liderul partidului MHP, care este aliniat cu Erdogan, și-a anulat calitatea de membru al Besiktas.

Suporterii unui alt mare club din Istanbul, Fenerbahce, au strigat sloganuri similare sâmbătă seara, în timpul unui meci împotriva lui Konyaspor.

“Douăzeci de ani de minciuni și înșelăciuni, demisia”, au scandat fanii Fenerbahce în timpul meciului și “Guvernul demisionează!”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram