Politia din Las Vegas a reținut un suspect în cazul asasinării rapper-ului Tupac Shakur acum aproape 30 de ani.

Legendarul rapper a fost împușcat de patru ori într-un atac armat în Las Vegas în anul 1996, iar identitatea asasinului său a rămas un mister de-a lungul anilor.

Vineri dimineața, poliția din Las Vegas l-a reținut pe Duane “Keffe D” Davis în legătură cu moartea lui Shakur, potrivit surselor agenției de știri AP.

Davis este cunoscut de mult timp de anchetatori și el însuși a recunoscut în interviuri și în cartea sa de memorii din 2019, Compton Street Legend, că se afla în Cadillac-ul din care au izbucnit focurile de armă în timpul împușcăturilor din septembrie 1996.

Arestarea are loc la două luni după ce poliția din Las Vegas a efectuat o percheziție la domiciliul soției sale, pe 17 iulie, în orașul vecin Henderson. În documente se precizează că poliția căuta obiecte “referitoare la uciderea lui Tupac Shakur”.

Tupac Shakur avea doar 25 de ani când a fost asasinat. El a murit pe 13 septembrie 1996, la o săptămână după ce fusese împușcat de patru ori în mașina sa în timp ce aștepta la semafor.

Moartea controversatului rapper, unul dintre cei mai apreciați artiști hip-hop, a inspirat mai multe documentare care încearcă să facă lumină în acest caz neeligat.

De-a lungul carierei sale, Tupac Shakur a vândut peste 75 de milioane de albume la nivel mondial, având hituri de succes precum California Love, All Eyez On Me sau Changes. 

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook