În plină carantină sanitară, un protest spontan a fost organizat marți în fața Tribunalului Constanța,

Politistii au dat zeci de amenzi, în valoare de peste 21.000 de lei, pentru încălcarea normelor impuse în actualul context epidemiologic.

Protestatarii au fost nemulțumiți de măsurile de restricție ce interzic deplasările la pelerinajele religioase.

De asemenea, politistii au sanctionat-o si pe Diana Iovanovici Șoșoacă, avocata Arhiepiscopiei Tomisului, pentru că nu purta mască de protectie.

“Astazi, in jurul orei 14,30, politisti din cadrul Sectiei 3 si jandarmi din cadrul IJJ Constanta, aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu, au constatat faptul ca, pe strada Traian din municipiul Constanta, in fata Judecatoriei Constanta, are loc o manifestatie publica spontana. Fortele de ordine au identificat persoanele prezente, care nu respectau masurile instituite prin carantinarea municipiului Constanta, in sensul ca nu si-au putut justifica prezenta in zona si nu aveau un motiv intemeiat, prevazut de lege, de a parasi domiciliul”, reiese dintr-un comunicat de presa transmis de Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Constanta.

Protestele s-au desfășurat în timp ce IPS Teodosie s-a prezentat la Tribunalul Constanța, pentru procesul pe care l-a intentat împotriva măsurilor impuse de CJSU, care restrictioneaza pelerinajul de la Mănăstirea Sf. Andrei .

Cererea făcută de Arhiepiscopia Tomisului va fi judecată miercuri.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: Vrem ca astăzi să ne apărăm drepturile pentru a avea cale liberă spre peştera Sf. Andrei pe 29 şi pe 30 noiembrie. Noi vrem să-i îmbolnăvim de plămâni? Eu vreau să-i apăr, ca pastor îmi apăr turma, oamenii de credinţă.
Reporter: Cum îi apăraţi?
ÎPS Teodosie: Păi credincioşii mi-au cerut să fiu portavocea lor, să-i apar, să li se dea voie să fie în biserică.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram