IPS Teodosie a organizat pelerinajul la peștera Sf. Andrei în timp de pandemie, în ciuda deciziei judecatorilor și a avertismentelor venite din partea autorităților.

sursa foto: Octav Ganea (Inquam Photos)

Polițiștii și jandarmii care stau la intrarea drumului ce duce spre peșteră, spun că nu îi pot opri pe oameni din drum și că pot doar să le pună în vedere că vor fi amendați dacă participă la pelerinaj.

„Nu există o măsură complementară de interzicere a accesului. Ceea ce se întâmplă este o contravenție, fiecare cetățean riscă să fie sancționat. Nu putem vorbim încă despre amenzi. Măsurile vor fi luate în urma unor decizii ale comandantului. Vor fi decizii unitare care să ne ajute să nu avem incidente (…) Vă asigur că nu am fost niciodată ezitanți în aplicarea legii și nu vom face nici de data asta acest lucru”, a declarat, presei, Alexandru Iacob, reprezentantul Jandarmeriei Române.

La Peşteră au sosit sute de preoţi şi de credincioşi, mulți dintre ei cu maşini înmatriculate în alte judeţe decât Constanţa.

Captura video – Ziua de Constanta

La Mănăstirea Sf. Andrei, liturghia este oficiată pe o scenă instalată afară, cu boxe, scări și copertină, iar pelerinii par să respecte regulile de distanțare socială.

Prefectul Constantei, Silviu Coșa a declarat că cei veniți din alte județe și cei care nu au drept să participe la pelerinaj, vor fi sancționați

„Nu, nu poate să participe oricine la pelerinaj, restricția există în continuare, tocmai de aceea organele de ordine au procedat la legitimarea celor care doreau să participe la pelerinaj, iar datelor celor care nu erau din interiorul localității Ion Corvin sau nu aveau dreptul să participe întrucât erau membri ai clerului au fost preluate, urmând ca ulterior, în termenul legal, să se producă și sancționarea contravențională a acestora. Vor fi amendați, mai devreme sau mai târziu”, a anunțat, la Digi24, Silviu Ioan Coșa, prefectul județului Constanta.

Foto copertă: Libertatea

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram