Militanții talibani din Afganistan ar fi ucis sâmbătă o femeie ofițer de poliție într-o execuție din ușă în ușă.

Femeia, numită Banu Negar, ar fi fost ucisă în fața soțului și a copiilor în casa familiei din Firozkoh, provincia centrală Ghor.

Este cel mai recent incident de violență comis de regimul jihadist pe fondul unor rapoarte tot mai mari de represiune în creștere asupra femeilor din Afganistan.

Talibanii au susținut că nu au fost implicați în uciderea femeii, care ar fi fost însărcinată în șase luni și mama unui copil.

Purtătorul de cuvânt Zabiullah Mujaheed a declarat pentru BBC: „Suntem conștienți de incident și confirm că talibanii nu au ucis-o, ancheta noastră este în curs”.

Mujaheed a spus că femeia a fost omorâtă în urma unei răzbunări, adăugând că talibanii au confirmat deja amnistia pentru persoanele care lucrau pentru administrația anterioară.

Jurnalistul afgan Bilal Sarwary, presa locală și BBC au raportat că din informațiile pe care le au, femeia a fost omorâtă de talibani.

Martorii au declarat pentru BBC că talibanii au bătut-o și au împușcat-o pe femeie, în timp ce alții sunt speriați să vorbească, de teama unei pedepse.

Un activist civil din Ghor a declarat că ofițerul lucra la închisoarea provincială înainte ca zona să cadă în mâinile talibanilor.

Secretarul lui Mujahid, Bilal Karimi, a reamintit că talibanii i-au grațiat pe cei care au lucrat cu fosta administrație, a informat presa.

Talibanii au preluat puterea la Kabul pe 15 august după ce guvernul susținut de occident s-a prăbușit și președintele Ashraf Ghani a fugit din țară.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…