Taiwanul a atins un record de 200 de zile fără cazuri comunitare de Covid-19, subliniind succesul său în menținerea sub control a virusului, pe măsură ce cazurile cresc în mare parte a lumii.

Autoritățile taiwaneze au acționat devreme pentru a opri răspândirea bolii, au adoptat măsuri stricte de control, inclusiv două săptămâni de carantină pentru oricine zboară pe insulă și au investit resurse în testare și urmărire.

Controalele asupra călătorilor care soseau din Wuhan, de unde a început epidemia, au fost facute la 31 decembrie, de îndată ce autoritățile sanitare de acolo au declarat Organizației Mondiale a Sănătății că tratează cazuri de pneumonie virală de origine necunoscută.

Expunerea anterioară a insulei la epidemia de Sars a însemnat că pregătirile au fost extinse și actualizate, iar răspunsul guvernului a fost ajutat de un foarte bun epidemiolog și de un excelent sistem de sănătate publică.

Dar realizările sale nu au fost inevitabile. Legăturile economice și culturale extinse cu China continentală, unde boala a apărut pentru prima dată anul trecut, și un volum mare de călătorii, au însemnat că este deosebit de vulnerabilă la începutul epidemiei.

În schimb, a înregistrat 553 de cazuri de Covid-19 și doar șapte decese de la începutul pandemiei.

Au fost raportate peste 44 de milioane de cazuri și 1,1 milioane de decese în întreaga lume.

Centrul pentru controlul bolilor din țară a raportat ultima dată un caz intern pe 12 aprilie. Oficialii CDC au mulțumit oamenilor pentru că au jucat un rol important în atingerea acestei etape, în timp ce le-a cerut să continue să poarte măști și să se spele pe mâini des.

Alte știri:  Deținutul care a evadat marţi în Bucureşti a fost prins în Oradea

Deși Taiwanul pare să fi oprit transmisia internă, continuă să înregistreze noi cazuri la persoanele care sosesc din străinătate. Rămân, de asemenea, întrebări dacă este cu adevărat lipsit de coronavirus. Mass-media locală a acordat o atenție deosebită rapoartelor persoanelor care au fost pozitive după ce au părăsit țara.

Autoritățile au primit miercuri o notificare de la autoritățile sanitare japoneze și tailandeze că trei persoane care au părăsit recent țara au fost testati pozitiv.

La 20 ianuarie, guvernul a inițiat în mod oficial Centrul Central de Comandare a Epidemiei pentru a-și coordona răspunsul între diferite departamente și sucursale, înainte ca China să pună orașul Wuhan în blocaj.

Importanța purtării măștilor a fost comunicată devreme și eficient, iar guvernul a preluat distribuția, raționând consumabilele pentru a se asigura că toată populația poate accesa măști și astfel a prevenit ridicarea preturilor la masti si comertul ilicit.

Controalele la frontieră au început și în ianuarie, zborurile din Wuhan fiind suspendate târziu în aceeași lună, iar intrarea a fost restricționată pentru cetățenii chinezi care locuiesc în oraș. Taiwanul are acum o carantină de 14 zile pentru toți sosiții, indiferent dacă sunt taiwanezi sau străini.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Ancheta continuă în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Echipa Corpului de Control al Ministerului Sănătății a efectuat astăzi o nouă…

Israelul se gândește la un răspuns la atacul iranian fără precedent, în timp ce Occidentul îl îndeamnă pe Netanyahu să evite un război total

Oficiali de rang înalt din administrația președintelui Joe Biden sunt îngrijorați că…

Pugilista Amalia Niță a câștigat aurul la europenele de tineret de la Porec

Naționala de box a României a obținut rezultate remarcabile la Campionatul European…

Trump despre ajutorul pentru Ucraina: “Ne gândim să-l facem sub forma unui împrumut”

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat recent că, în cazul în…

Camera Reprezentanților din SUA votează săptămâna aceasta pachetul de sprijin pentru Israel și Ucraina

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, republicanul Mike Johnson, a anunțat că va…