Taiwanul a atins un record de 200 de zile fără cazuri comunitare de Covid-19, subliniind succesul său în menținerea sub control a virusului, pe măsură ce cazurile cresc în mare parte a lumii.

Autoritățile taiwaneze au acționat devreme pentru a opri răspândirea bolii, au adoptat măsuri stricte de control, inclusiv două săptămâni de carantină pentru oricine zboară pe insulă și au investit resurse în testare și urmărire.

Controalele asupra călătorilor care soseau din Wuhan, de unde a început epidemia, au fost facute la 31 decembrie, de îndată ce autoritățile sanitare de acolo au declarat Organizației Mondiale a Sănătății că tratează cazuri de pneumonie virală de origine necunoscută.

Expunerea anterioară a insulei la epidemia de Sars a însemnat că pregătirile au fost extinse și actualizate, iar răspunsul guvernului a fost ajutat de un foarte bun epidemiolog și de un excelent sistem de sănătate publică.

Dar realizările sale nu au fost inevitabile. Legăturile economice și culturale extinse cu China continentală, unde boala a apărut pentru prima dată anul trecut, și un volum mare de călătorii, au însemnat că este deosebit de vulnerabilă la începutul epidemiei.

În schimb, a înregistrat 553 de cazuri de Covid-19 și doar șapte decese de la începutul pandemiei.

Au fost raportate peste 44 de milioane de cazuri și 1,1 milioane de decese în întreaga lume.

Centrul pentru controlul bolilor din țară a raportat ultima dată un caz intern pe 12 aprilie. Oficialii CDC au mulțumit oamenilor pentru că au jucat un rol important în atingerea acestei etape, în timp ce le-a cerut să continue să poarte măști și să se spele pe mâini des.

Deși Taiwanul pare să fi oprit transmisia internă, continuă să înregistreze noi cazuri la persoanele care sosesc din străinătate. Rămân, de asemenea, întrebări dacă este cu adevărat lipsit de coronavirus. Mass-media locală a acordat o atenție deosebită rapoartelor persoanelor care au fost pozitive după ce au părăsit țara.

Autoritățile au primit miercuri o notificare de la autoritățile sanitare japoneze și tailandeze că trei persoane care au părăsit recent țara au fost testati pozitiv.

La 20 ianuarie, guvernul a inițiat în mod oficial Centrul Central de Comandare a Epidemiei pentru a-și coordona răspunsul între diferite departamente și sucursale, înainte ca China să pună orașul Wuhan în blocaj.

Importanța purtării măștilor a fost comunicată devreme și eficient, iar guvernul a preluat distribuția, raționând consumabilele pentru a se asigura că toată populația poate accesa măști și astfel a prevenit ridicarea preturilor la masti si comertul ilicit.

Controalele la frontieră au început și în ianuarie, zborurile din Wuhan fiind suspendate târziu în aceeași lună, iar intrarea a fost restricționată pentru cetățenii chinezi care locuiesc în oraș. Taiwanul are acum o carantină de 14 zile pentru toți sosiții, indiferent dacă sunt taiwanezi sau străini.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Un oficial rus instalat în Herson îl sfătuiește pe Serghei Șoigu să se “împuște”

Un atac public șocant la adresa înaltei conduceri a Rusiei a venit…

Biden afirmă că amenințările lui Putin sunt reale și ar putea declanșa un “Armaghedon” nuclear

Joe Biden a avertizat că lumea s-ar putea confrunta cu un “Armagedon”…

O înregistrare video din Rusia arată sute de persoane înarmate care se plâng de haosul mobilizării

Un videoclip care arată peste 500 de oameni mobilizați în regiunea Belgorod…

Hong Kong oferă 500.000 de bilete de avion gratuite pentru a-i convinge pe turiști să se întoarcă

Înainte de pandemie, Hong Kong primea anual aproape 56 de milioane de…

Kim Jong Un l-a felicitat pe Vladimir Putin cu ocazia zilei sale de naștere, lăudându-l pentru “conducerea distinsă și voința puternică”

Liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a felicitat pe Vladimir Putin cu ocazia…

Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat activiștilor pentru drepturile omului din Belarus, Rusia și Ucraina

Premiul Nobel pentru Pace din acest an a fost acordat la trei…

Ucraina a recuperat 500 km pătrați de teritoriu într-o săptămână, afirmă Zelenski

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat joi că forțele Kievului au recucerit…