Taiwanul a atins un record de 200 de zile fără cazuri comunitare de Covid-19, subliniind succesul său în menținerea sub control a virusului, pe măsură ce cazurile cresc în mare parte a lumii.

Autoritățile taiwaneze au acționat devreme pentru a opri răspândirea bolii, au adoptat măsuri stricte de control, inclusiv două săptămâni de carantină pentru oricine zboară pe insulă și au investit resurse în testare și urmărire.

Controalele asupra călătorilor care soseau din Wuhan, de unde a început epidemia, au fost facute la 31 decembrie, de îndată ce autoritățile sanitare de acolo au declarat Organizației Mondiale a Sănătății că tratează cazuri de pneumonie virală de origine necunoscută.

Expunerea anterioară a insulei la epidemia de Sars a însemnat că pregătirile au fost extinse și actualizate, iar răspunsul guvernului a fost ajutat de un foarte bun epidemiolog și de un excelent sistem de sănătate publică.

Dar realizările sale nu au fost inevitabile. Legăturile economice și culturale extinse cu China continentală, unde boala a apărut pentru prima dată anul trecut, și un volum mare de călătorii, au însemnat că este deosebit de vulnerabilă la începutul epidemiei.

În schimb, a înregistrat 553 de cazuri de Covid-19 și doar șapte decese de la începutul pandemiei.

Au fost raportate peste 44 de milioane de cazuri și 1,1 milioane de decese în întreaga lume.

Centrul pentru controlul bolilor din țară a raportat ultima dată un caz intern pe 12 aprilie. Oficialii CDC au mulțumit oamenilor pentru că au jucat un rol important în atingerea acestei etape, în timp ce le-a cerut să continue să poarte măști și să se spele pe mâini des.

Deși Taiwanul pare să fi oprit transmisia internă, continuă să înregistreze noi cazuri la persoanele care sosesc din străinătate. Rămân, de asemenea, întrebări dacă este cu adevărat lipsit de coronavirus. Mass-media locală a acordat o atenție deosebită rapoartelor persoanelor care au fost pozitive după ce au părăsit țara.

Autoritățile au primit miercuri o notificare de la autoritățile sanitare japoneze și tailandeze că trei persoane care au părăsit recent țara au fost testati pozitiv.

La 20 ianuarie, guvernul a inițiat în mod oficial Centrul Central de Comandare a Epidemiei pentru a-și coordona răspunsul între diferite departamente și sucursale, înainte ca China să pună orașul Wuhan în blocaj.

Importanța purtării măștilor a fost comunicată devreme și eficient, iar guvernul a preluat distribuția, raționând consumabilele pentru a se asigura că toată populația poate accesa măști și astfel a prevenit ridicarea preturilor la masti si comertul ilicit.

Controalele la frontieră au început și în ianuarie, zborurile din Wuhan fiind suspendate târziu în aceeași lună, iar intrarea a fost restricționată pentru cetățenii chinezi care locuiesc în oraș. Taiwanul are acum o carantină de 14 zile pentru toți sosiții, indiferent dacă sunt taiwanezi sau străini.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Indignare față de o înregistrare video din Ierusalim în care evreii ultraortodocși scuipă un grup de creștini

O înregistrare video tulburătoare care arată evreii ultraortodocși scuipând pe jos lângă…

Cel puțin 21 de morți după ce un autocar s-a prăbușit de pe un pasaj rutier lângă Veneția

Un accident mortal de autobuz s-a produs ieri seară în apropiere de…

Azerbaidjanul a arestat mai mulți foști lideri separatiști de top din Nagorno-Karabah

Azerbaidjanul a arestat mai mulți foști lideri din Nagorno-Karabah după ce a…

Jurnalista din Rusia care a protestat în direct la TV a fost condamnată la opt ani și jumătate de închisoare 

Un tribunal din Moscova a condamnat miercuri o fostă jurnalistă a televiziunii…

Klaus Iohannis convocă CSAT pe tema consumului de droguri în rândul tinerilor

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării…

Propunere legislativă pentru creșterea pedepselor în cazul traficului de droguri

O propunere legislativă care vizează creșterea pedepselor pentru traficul de droguri, denumită…

Florența interzice închirierile pe termen scurt în centrul istoric

Orașul Florența, cunoscut în întreaga lume pentru arta și arhitectura renascentistă, a…