Telefoanele BlackBerry – cândva vârful de lance al telefoanelor mobile, cu tastatura lor fizică caracteristică – sunt efectiv moarte începând de astăzi, deoarece compania canadiană din spatele lor a renunțat oficial la utilizarea software-ului – ceea ce înseamnă că dispozitivele Blackberry clasice care funcționează cu sistemul de operare al companiei nu vor mai funcționa.

După cum a avertizat compania pe site-ul său, dispozitivele BlackBerry – pe care nu le mai fabrică din 2016 – “nu vor mai funcționa în mod fiabil” începând cu 4 ianuarie, inclusiv pentru apeluri și mesaje text.

Căderea dispozitivului odată omniprezent în sălile de ședințe a fost așteptată de mult timp. În 2013, pe măsură ce lumea mobilă se schimba cu iOS și Android, BlackBerry înregistra pierderi de miliarde de dolari.

Încă de la începutul anului 2013 se vorbea despre o înviere a companiei, care a cumpărat chiar și un spațiu publicitar în timpul celebrului Super Bowl.

Dar BlackBerry a livrat doar 5,9 milioane de telefoane în al doilea trimestru al acelui an, mult mai puțin decât cele nouă milioane de noi iPhone-uri pe care Apple a reușit să le vândă în primele zile de la lansare.

Un alt cui a fost bătut în sicriul BlackBerry atunci când WhatsApp a renunțat la suportul pentru telefoanele mai vechi în 2016.

La acea vreme, BlackBerry avea o cotă de piață mai mică de 1%, iar Apple și Samsung dominau vânzările de telefoane la nivel mondial.

Compania însăși își încheiase tranziția către o afacere de software de securitate până în 2016, moment în care a încetat să își mai producă propriile smartphone-uri.

Cu toate acestea, a decis să continue să mențină software-ul “ca o expresie de mulțumire” față de partenerii și clienții loiali care i-au apreciat tastatura fizică, precum și funcțiile sale de securitate.

Aceste caracteristici ar putea apărea din nou, dar vechile telefoane sunt acum bune de reciclare.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…