Telefoanele BlackBerry – cândva vârful de lance al telefoanelor mobile, cu tastatura lor fizică caracteristică – sunt efectiv moarte începând de astăzi, deoarece compania canadiană din spatele lor a renunțat oficial la utilizarea software-ului – ceea ce înseamnă că dispozitivele Blackberry clasice care funcționează cu sistemul de operare al companiei nu vor mai funcționa.

După cum a avertizat compania pe site-ul său, dispozitivele BlackBerry – pe care nu le mai fabrică din 2016 – “nu vor mai funcționa în mod fiabil” începând cu 4 ianuarie, inclusiv pentru apeluri și mesaje text.

Căderea dispozitivului odată omniprezent în sălile de ședințe a fost așteptată de mult timp. În 2013, pe măsură ce lumea mobilă se schimba cu iOS și Android, BlackBerry înregistra pierderi de miliarde de dolari.

Încă de la începutul anului 2013 se vorbea despre o înviere a companiei, care a cumpărat chiar și un spațiu publicitar în timpul celebrului Super Bowl.

Dar BlackBerry a livrat doar 5,9 milioane de telefoane în al doilea trimestru al acelui an, mult mai puțin decât cele nouă milioane de noi iPhone-uri pe care Apple a reușit să le vândă în primele zile de la lansare.

Un alt cui a fost bătut în sicriul BlackBerry atunci când WhatsApp a renunțat la suportul pentru telefoanele mai vechi în 2016.

La acea vreme, BlackBerry avea o cotă de piață mai mică de 1%, iar Apple și Samsung dominau vânzările de telefoane la nivel mondial.

Compania însăși își încheiase tranziția către o afacere de software de securitate până în 2016, moment în care a încetat să își mai producă propriile smartphone-uri.

Cu toate acestea, a decis să continue să mențină software-ul “ca o expresie de mulțumire” față de partenerii și clienții loiali care i-au apreciat tastatura fizică, precum și funcțiile sale de securitate.

Aceste caracteristici ar putea apărea din nou, dar vechile telefoane sunt acum bune de reciclare.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Accident grav pe E70 în Teleorman între două autocare și un TIR

Un grav accident de circulație s-a produs în această dimineață între două…

O femeie din Indonezia a fost condamnată la doi ani de închisoare după ce a mâncat carne de porc pe TikTok

O femeie indoneziană care își spune Lina Lutfiawati pe internet a fost…

Farmacist reținut după ce ar fi vândut ilegal cantități mari de Fentanil și Oxicodonă

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore fiind suspectat de…

Miruna Pascu rămâne în arest după ce Curtea de Apel i-a respins contestația

Miruna Pascu, mama tânărului Vlad Pascu care a provocat accidentul mortal din…

Studiu: Cartelurile de droguri se plasează pe locul cinci în topul angajatorilor din Mexic

Potrivit unui studiu publicat în revista Science, cartelurile mexicane au peste 175.000…