Potrivit televiziunii nord-coreene, „praful galben” din China conține „ingrediente toxice, un virus și microorganisme patogene”.

In rubrica meteo de miercuri, televiziunea a îndemnat telespectatorii să rămână în interior, în cazul în care „praful galben” care a sosit în țară joi a dus coronavirusul în Coreea de Nord. Televiziunea a anunțat, de asemenea, o interdicție la nivel național pentru lucrările de construcții în aer liber.

„Praful galben” este un nisipul foarte ușor care zboară cu vântul din deșerturile Mongoliei și Chinei. Vântul îl suflă spre ținuturile din apropiere în anumite perioade ale anului. Cu toate acestea, praful galben a devenit o amenințare gravă pentru sănătate în ultimele decenii, deoarece este amestecat și cu substanțe toxice și poluanți.

Cu toate acestea, conform informațiilor actuale, nu există nicio legătură între norii sezonieri de praf și COVID-19.

RĂSPÂNDIRE ÎN AER
Delegațiile din Coreea de Nord au fost, de asemenea, avertizate cu privire la praful galben. Străinilor li s-a spus să rămână acasă și să închidă ferestrele.

Conform raționamentului statului nord-coreean, norul galben de praf ar trebui luat în serios, deoarece studiul a constatat că coronavirusul se răspândește și prin aer.

Potrivit CDC, virusul poate rămâne în aer ore întregi. Cu toate acestea, infectarea în acest mod este extrem de rară, mai ales în aer liber.

FARA COROANA
Guvernul de la Phenian a susținut că nu au existat cazuri de coronavirus în Coreea de Nord. Experții consideră că afirmația este foarte puțin probabilă.

Cu toate acestea, țara este în alertă din ianuarie: țara are restricții stricte de circulație și frontierele au fost închise.

Coreea de Nord nu este singura țară care a recurs la o astfel de explicație a norului de praf. Turkmenistanul din Asia Centrală a justificat, de asemenea, utilizarea măștilor cu nori de praf care transportă virusul.

Alte știri:  Cel puțin 4 morți și zeci de răniți într-un accident feroviar în Cehia

Vecina Coreei de Nord, Coreea de Sud a respins tot felul de indicii că praful galben ar răspândi COVID-19 din China în Coreea de Nord.

Potrivit prognozei, pericolul de nor de praf ar fi trecut vineri.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Avertizare meteo: Averse torențiale, vânt puternic și grindină în mai multe regiuni ale țării

În intervalul 13 iunie, ora 17 – 14 iunie, ora 6, meteorologii…

Video: Cântărețul de manele Babasha, huiduit de public la concertul Coldplay

Un moment controversat a avut loc miercuri seară la concertul Coldplay desfășurat…

Datoria externă a României a crescut cu 1,8 miliarde de euro în primele patru luni ale anului 2024

Conform informațiilor furnizate de Banca Națională a României (BNR), datoria externă totală…