Potrivit televiziunii nord-coreene, „praful galben” din China conține „ingrediente toxice, un virus și microorganisme patogene”.

In rubrica meteo de miercuri, televiziunea a îndemnat telespectatorii să rămână în interior, în cazul în care „praful galben” care a sosit în țară joi a dus coronavirusul în Coreea de Nord. Televiziunea a anunțat, de asemenea, o interdicție la nivel național pentru lucrările de construcții în aer liber.

„Praful galben” este un nisipul foarte ușor care zboară cu vântul din deșerturile Mongoliei și Chinei. Vântul îl suflă spre ținuturile din apropiere în anumite perioade ale anului. Cu toate acestea, praful galben a devenit o amenințare gravă pentru sănătate în ultimele decenii, deoarece este amestecat și cu substanțe toxice și poluanți.

Cu toate acestea, conform informațiilor actuale, nu există nicio legătură între norii sezonieri de praf și COVID-19.

RĂSPÂNDIRE ÎN AER
Delegațiile din Coreea de Nord au fost, de asemenea, avertizate cu privire la praful galben. Străinilor li s-a spus să rămână acasă și să închidă ferestrele.

Conform raționamentului statului nord-coreean, norul galben de praf ar trebui luat în serios, deoarece studiul a constatat că coronavirusul se răspândește și prin aer.

Potrivit CDC, virusul poate rămâne în aer ore întregi. Cu toate acestea, infectarea în acest mod este extrem de rară, mai ales în aer liber.

FARA COROANA
Guvernul de la Phenian a susținut că nu au existat cazuri de coronavirus în Coreea de Nord. Experții consideră că afirmația este foarte puțin probabilă.

Cu toate acestea, țara este în alertă din ianuarie: țara are restricții stricte de circulație și frontierele au fost închise.

Coreea de Nord nu este singura țară care a recurs la o astfel de explicație a norului de praf. Turkmenistanul din Asia Centrală a justificat, de asemenea, utilizarea măștilor cu nori de praf care transportă virusul.

Vecina Coreei de Nord, Coreea de Sud a respins tot felul de indicii că praful galben ar răspândi COVID-19 din China în Coreea de Nord.

Potrivit prognozei, pericolul de nor de praf ar fi trecut vineri.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Peste 2 milioane de animale au murit în Mongolia din cauza vremii extreme

Iarna aceasta a fost mai severă decât de obicei în Mongolia, cu…

New York Times: CIA a construit 12 baze secrete de spionaj în Ucraina, purtând un război din umbră împotriva Rusiei din 2014

Publicația New York Times dezvăluie într-un articol nivelul de sprijin acordat de…

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, internat la psihiatrie după ce a fost prins de patru ori la volan în ultima lună, deși permisul îi fusese retras

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, se află în prezent internat…

Sonda spațială Odiseu a trimis primele imagini de la aselenizarea sa pe Lună

Sonda americană Odiseu, dezvoltată de compania Intuitive Machines, a trimis primele imagini…

Parlamentul Ungariei aprobă cererea Suediei de aderare la NATO

Parlamentul Ungariei a votat luni pentru a ratifica cererea Suediei de a…