Conform surselor G4Media, în cadrul ședinței de coaliție de marți, liderul PSD Marcel Ciolacu le-a transmis liderilor PNL că dacă aceștia nu acceptă să îl susțină drept candidat comun la alegerile prezidențiale, PSD ar urma să meargă cu tandemul Mircea Geoană – candidat la Cotroceni și Marcel Ciolacu – premier.

Propunerea lui Ciolacu a venit după ce Nicolae Ciucă le-ar fi transmis liderilor PSD că PNL nu va susține un candidat comun din partea PSD la prezidențiale, dorind să aibă propriul candidat. Ciolacu ar fi argumentat că PSD a ajutat deja PNL la alegerile europarlamentare și locale, așa că acum PNL trebuie să accepte un candidat PSD.

Invocarea lui Geoană ridică însă semne de întrebare, având în vedere că în trecut, atât Ciolacu, cât și alți lideri PSD, l-au criticat și ironizat pe Geoană în legătură cu o eventuală candidatură susținută de PSD. Este deci neclar dacă această propunere este o variantă reală sau pur și simplu o manevră de negociere a liderului PSD.

Geoană însuși a încercat în ultimii ani să obțină susținerea atât a PSD, cât și a PNL pentru o candidatură la președinție, dar a fost refuzat de ambele formațiuni politice.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…