Zborurile din Rusia către destinațiile străine disponibile s-au vândut rapid miercuri, după ce președintele Vladimir Putin a ordonat chemarea imediată a 300.000 de rezerviști, potrivit Reuters.

Anunțul lui Putin, făcut într-un discurs televizat la primele ore ale dimineții, a stârnit temeri că unii bărbați care se încardrează în vârsta de luptă nu vor avea voie să părăsească Rusia.

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că apelul va fi limitat la cei cu experiență ca soldați profesioniști și că studenții și cei care au servit doar ca recruți nu vor fi chemați.

Cu toate acestea, datele Google Trends au arătat o creștere bruscă a căutărilor pentru Aviasales, care este cel mai popular site rusesc pentru achiziționarea de zboruri.

Zborurile directe de la Moscova către Istanbul, în Turcia, și Erevan, în Armenia, ambele destinații care le permit rușilor să intre fără viză, au fost epuizate miercuri, potrivit datelor Aviasales.

Unele rute cu escală, inclusiv cele de la Moscova la Tbilisi, erau, de asemenea, indisponibile, în timp ce cele mai ieftine zboruri din capitală spre Dubai costau peste 300.000 de ruble (5.000 de dolari) – de aproximativ cinci ori salariul mediu lunar.

De asemenea, fraza “Cum să părăsești Rusia” a ajuns în fruntea termenilor de căutare pe Google marți seara, când discursul lui Putin era programat inițial, înainte de a fi amânat pentru miercuri dimineața.

Anunțul lui Putin a trimis, de asemenea, piața bursieră rusă la cele mai scăzute niveluri de când a ordonat trupelor să invadeze Ucraina, pe 24 februarie.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Blinken: SUA nu au “permis” Ucrainei să efectueze lovituri în interiorul Rusiei

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Statele Unite nu…

Rusia încearcă să “înghețe” războiul pentru a lansa o ofensivă mai mare în primăvară, afirmă șeful NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia încearcă să…

Germania a arestat 25 de persoane acuzate că au pus la cale o lovitură de stat

Douăzeci și cinci de persoane au fost arestate în cadrul unor raiduri…

Zelenski a fost desemnat “Persoana anului” de către revista Time

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost desemnat de revista Time drept persoana…

Ciucă: Mâine vom cere vot în consiliul JAI pentru aderarea la Schengen

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România va cere vot în consiliul…

China anunță o relaxare la nivel național a restricțiilor Covid

După ce restricțiile au fost relaxate în mai multe orașe din China…