Copiii cu vârste cuprinse între un an și nouă ani din Londra vor fi vaccinați împotriva poliomielitei, după ce virusul a fost detectat în mod repetat în apele uzate în timpul unor inspecții de rutină, potrivit Metro.

Oficialii din domeniul sănătății au avertizat că a existat o “oarecare transmitere” a virusului în capitală.

Boala poate provoca paralizie și, în cazuri rare, poate pune în pericol viața, dar a fost eradicată oficial în Marea Britanie în 2003.

Acum, lucrătorii din domeniul sănătății se pregătesc să lanseze un program de vaccinare rapidă în rândul tinerilor din oraș, pe fondul îngrijorărilor legate de nivelul scăzut de absorbție a vaccinului.

Aceasta înseamnă că aproape un milion de tineri vor primi tratamentul. Celor care nu sunt încă complet vaccinați li se va oferi o doză de recuperare, în timp ce celor care au fost deja complet vaccinați li se va oferi o doză de rapel.

Ratele de vaccinare din Londra sunt mult sub nivelurile recomandate și există riscul ca copiii “subvaccinați” să transmită infecția altora.

Tinerilor li se va oferi o injecție în următoarele patru săptămâni, iar oficialii speră să îi vaccineze pe toți cei invitați în termen de șase săptămâni. Părinții vor fi contactați atunci când va fi rândul copilului lor să primească doza.

Copiii pot “transmite poliomielita în mod silențios”, ceea ce înseamnă că o pot transmite fără a prezenta niciun simptom.

Poliovirusul a fost detectat pentru prima dată la stația de epurare a apelor uzate din Beckton la începutul acestui an, dar oficialii au tras un semnal de alarmă după ce au fost găsite tot mai multe mostre.

Agenția britanică pentru securitatea sanitară (UKHSA), care colaborează cu Agenția de reglementare a medicamentelor și a produselor de sănătate (MHRA), a descoperit de atunci poliopoliopolul în eșantioane de ape uzate din districte precum Barnet, Brent, Camden, Enfield, Hackney, Haringey, Islington și Waltham Forest. În total, au fost găsite 116 probe, potrivit UKHSA.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.