Se afirmă că traficul cu femei din România în comerțul sexual britanic a ajuns la un nivel industrial

Ministrul scoțian al Siguranței Comunității, Ash Denham, va gazdui săptămâna viitoare o intrunire cu experți și activiști români, în încercarea de a aborda exploatarea sexuală a femeilor traficate de către bărbați în Marea Britanie.

Summitul de luni, convocat de grupul pentru egalitate UK Feminista, il va include, de asemenea, pe deputatul laburist Diana Johnson, care prezidează grupul parlamentar al tuturor partidelor din Westminster privind exploatarea sexuală comercială, precum și experți și militanți de la agenții din Marea Britanie și România.

Traficul sexual este cea mai comună formă de trafic de persoane în Uniunea Europeană, 95% dintre victime fiind femei. Traficul pentru exploatare sexuală este, de asemenea, considerat a fi cea mai profitabilă formă de sclavie modernă, fiecare victimă generând de 10 ori profiturile pentru exploatatorul lor decât nivelul mediu, potrivit cercetărilor.

Luna trecută 24 de persoane au fost arestate în Marea Britanie și România într-o operațiune condusă de Poliția Scoției. Descinderile din zori au fost efectuate la patru adrese din Aberdeen și Glasgow, cu șapte membri suspectați de bandă arestați în Scoția.

Arme, mașini de lux și bani cash au fost confiscate în operațiunea din cartierul criminalității scoțiene din Gartcosh, și se crede că serviciile sexuale erau publicate de proxeneti pe site-uri online .

La acea vreme, autoritățile române spuneau că femeile trăiseră în sărăcie și că erau păcălite cu promisiunile unei vieți mai bune. Experții se tem că pandemia va vedea cazurile în creștere.

Deși este legal să se plătească pentru sex în Scoția, Anglia și Țara Galilor, acest lucru a fost incriminat în Irlanda de Nord acum cinci ani.

Denham a spus: „Orice formă de trafic sau exploatare a oamenilor este urâtă. De aceea, Legea privind traficul de persoane din 2015 a Scoției a introdus noi infracțiuni și puteri suplimentare pentru a permite polițiștilor și procurorilor să aducă traficanții în fața justiției, precum și consolidarea protecției pentru supraviețuitori.

„Am sporit finanțarea pentru a sprijini femeile victime ale traficului în scopuri de exploatare sexuală comercială, lucrând cu parteneri cheie, cum ar fi Alianța pentru sensibilizarea la trafic.

“Cu toate acestea, mai sunt multe de făcut și, în cele din urmă, trebuie să ne uităm și la cei care creează o cerere de prostituție – cumpărătorii”.

Johnson a comentat: „Exploatarea sexuală la scară industrială a femeilor românce de către bărbații din Marea Britanie este un scandal național.

„Majoritatea bărbaților nu plătesc pentru sex, dar minoritatea care o alimentează formează un comerț brutal de trafic sexual care distruge vieți. “

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Schimbare la conducerea Armatei Române: Generalul Gheorghiță Vlad este noul Șef al Statului Major al Apărării

Președintele Klaus Iohannis l-a numit pe generalul Gheorghiță Vlad în funcția de…

Florin Cîțu a rămas fără imunitate parlamentară și poate fi urmărit penal în dosarul vaccinurilor anti-COVID

Senatorii au votat marți ca Florin Cîțu, fost premier și actual senator,…

Angajatelor li se poate interzice să poarte vălul islamic la locul de muncă, a decis Curtea Europeană de Justiție

Curtea Europeană de Justiție a pronunțat o hotărâre importantă cu privire la…

Nu va exista vot pentru aderarea României la Spațiul Schengen în Consiliul JAI din decembrie

Votul privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen nu va avea…

Israelul și Hamas au efectuat un nou schimb de prizonieri în timp ce discuțiile continuă pentru prelungirea armistițiului

Încetarea temporară a focului între Israel și Hamas a intrat miercuri în…

Curtea de Apel din Paris refuză extrădarea prințului Paul al României

Curtea de Apel din Paris a decis recent să refuze cererea de…

Erdogan vrea ca Israelul să fie judecat în instanțe internaționale pentru crime de război

Președintele Turciei. Recep Tayyip Erdoğan, a avut o discuție cu secretarul general…

Putin nu va face pace în Ucraina înainte de alegerile americane din 2024, afirmă un oficial american

Președintele rus Vladimir Putin nu va face pace în Ucraina înainte de…