Se afirmă că traficul cu femei din România în comerțul sexual britanic a ajuns la un nivel industrial

Ministrul scoțian al Siguranței Comunității, Ash Denham, va gazdui săptămâna viitoare o intrunire cu experți și activiști români, în încercarea de a aborda exploatarea sexuală a femeilor traficate de către bărbați în Marea Britanie.

Summitul de luni, convocat de grupul pentru egalitate UK Feminista, il va include, de asemenea, pe deputatul laburist Diana Johnson, care prezidează grupul parlamentar al tuturor partidelor din Westminster privind exploatarea sexuală comercială, precum și experți și militanți de la agenții din Marea Britanie și România.

Traficul sexual este cea mai comună formă de trafic de persoane în Uniunea Europeană, 95% dintre victime fiind femei. Traficul pentru exploatare sexuală este, de asemenea, considerat a fi cea mai profitabilă formă de sclavie modernă, fiecare victimă generând de 10 ori profiturile pentru exploatatorul lor decât nivelul mediu, potrivit cercetărilor.

Luna trecută 24 de persoane au fost arestate în Marea Britanie și România într-o operațiune condusă de Poliția Scoției. Descinderile din zori au fost efectuate la patru adrese din Aberdeen și Glasgow, cu șapte membri suspectați de bandă arestați în Scoția.

Arme, mașini de lux și bani cash au fost confiscate în operațiunea din cartierul criminalității scoțiene din Gartcosh, și se crede că serviciile sexuale erau publicate de proxeneti pe site-uri online .

La acea vreme, autoritățile române spuneau că femeile trăiseră în sărăcie și că erau păcălite cu promisiunile unei vieți mai bune. Experții se tem că pandemia va vedea cazurile în creștere.

Deși este legal să se plătească pentru sex în Scoția, Anglia și Țara Galilor, acest lucru a fost incriminat în Irlanda de Nord acum cinci ani.

Denham a spus: „Orice formă de trafic sau exploatare a oamenilor este urâtă. De aceea, Legea privind traficul de persoane din 2015 a Scoției a introdus noi infracțiuni și puteri suplimentare pentru a permite polițiștilor și procurorilor să aducă traficanții în fața justiției, precum și consolidarea protecției pentru supraviețuitori.

„Am sporit finanțarea pentru a sprijini femeile victime ale traficului în scopuri de exploatare sexuală comercială, lucrând cu parteneri cheie, cum ar fi Alianța pentru sensibilizarea la trafic.

“Cu toate acestea, mai sunt multe de făcut și, în cele din urmă, trebuie să ne uităm și la cei care creează o cerere de prostituție – cumpărătorii”.

Johnson a comentat: „Exploatarea sexuală la scară industrială a femeilor românce de către bărbații din Marea Britanie este un scandal național.

„Majoritatea bărbaților nu plătesc pentru sex, dar minoritatea care o alimentează formează un comerț brutal de trafic sexual care distruge vieți. “

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.