O femeie din comuna Mircea-Vodă, Brăila, a fost ucisă de iubitul ei, chiar în momentul în care apela disperată la numărul de urgență 112 pentru a cere ajutor. Deși operatorii 112 au primit locația, polițiștii trimiși la fața locului nu au reușit să o salveze, iar femeia a fost găsită moartă a doua zi.

Potrivit anchetei, polițiștii au ajuns chiar în fața casei femeii, au bătut la poartă, dar, pentru că nu le-a răspuns nimeni, au plecat. La acel moment, agresorul reușise deja să o aducă pe femeie și să o sechestre în casă.

Totul s-a întâmplat în data de 10 iunie, în jurul orei 12:31, când la dispeceratul 112 din Brăila a fost primit un apel de la o femeie care țipa și spunea că se află în pericol, fără a oferi detalii despre identitate sau locație. Deși prin sistemul STS au fost furnizate datele de localizare, polițiștii trimiși în localitatea Mircea-Vodă nu au reușit să identifice vreun conflict în desfășurare sau să o contacteze pe victimă.

A doua zi, pe 11 iunie, în jurul orei 9:45, polițiștii au fost sesizați că în comuna Mircea-Vodă au fost găsite două cadavre ce prezentau urme de violență. Este vorba despre o femeie de 44 de ani și partenerul ei, un bărbat de 50 de ani, ambii din aceeași localitate.

Șefii Inspectoratului de Poliție Brăila au deschis o anchetă internă pentru a stabili dacă agenții secției de poliție din Ianca și-au făcut cum trebuie datoria.

Acest caz tragic amintește de cazul Caracal, în care Alexandra Măceșanu a apelat disperată la 112, fără ca polițiștii să o poată localiza la timp. Ambele cazuri ridică semne de întrebare cu privire la eficiența sistemului 112 și capacitatea autorităților de a interveni prompt în situații de urgență.

Alte știri:  Dispariția misterioasă a lui Vladimir Kara-Murza: Criticul lui Putin, dat dispărut după transferul la spitalul închisorii
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…