Pelerinajul anual al musulmanilor la Mecca a fost marcat în acest an de un val de decese cauzate de caniculă. Peste 550 de pelerini au murit în circumstanțe tragice, în condițiile în care temperaturile au depășit 50°C în orașul sfânt.

Potrivit diplomaților arabi care coordonează răspunsurile țărilor lor, cel puțin 323 de cetățeni egipteni au murit, majoritatea din cauza bolilor cauzate de căldură. De asemenea, aproximativ 60 de iordanieni și-au pierdut viața. În total, țările au raportat 577 de decese, un bilanț care ar putea crește și mai mult.

Autoritățile saudite au declarat că au tratat peste 2.000 de pelerini care sufereau de stres provocat de căldură, dar nu au actualizat această cifră de duminică și nu au publicat nicio informație privind decesele.

Hajj este unul dintre cei cinci piloni ai islamului, iar toți musulmanii care pot face acest lucru trebuie să îl efectueze cel puțin o dată în viață. Cu toate acestea, și în acest an, condițiile meteorologice extreme au făcut ca acest pelerinaj să fie deosebit de dificil pentru mulți credincioși.

Autoritățile saudite i-au sfătuit pe pelerini să folosească umbrele, să bea multă apă și să evite expunerea la soare în cele mai fierbinți ore ale zilei. Însă multe ritualuri de hajj, cum ar fi rugăciunile de pe Muntele Arafat, au loc în aer liber, expunându-i pe participanți la temperaturi caniculare.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…