Un transport de medicamente anti-COVID pe care Gigi Becali vrea să îl aducă în țară, a fost blocat în vamă de ruşi. Transportul a fost reţinut la vamă din cauza unor probleme birocratice apărute la Moscova care are legătură cu distribuţia de medicamente.

Este vorba despre 50.000 de pastile care provin din Rusia, dar sunt interzise în Uniunea Europeană.

Becali a comandat zeci de mii de doze de Ivermectină și Arbidolmedicamente care sunt interzise în UE, dar care se produc și se comercializează în țări precum Rusia sau Ucraina.

Ca să poată aduce acest transport în țară, Gigi Becali are nevoie de un aviz de la Ministerul Sănătății. Până la acest moment, nu a obținut aprobările necesare, iar medicamentele stau blocate în vamă.

„Eu am doctori la clinica mea pe care i-am adus de afară, studiau în străinătate. Sunt români şi le dau 4000-5000 pe lună. Ei mi-au spus despre aceste tratamente pentru că se făceau studii pe afară. Cel mai bun este Ivermectina. Se găseşte doar la mine, acum în România. E din Ucraina, dar nu îl aduc eu. Îl cumpăr aici. Eu am ivermectină ser. Ivermectina pastilă e slabă”, a declarat Gigi Becali.

Ivermectina, pro si contra

Un nou studiu a constatat că administrarea timpurie a ivermectinei poate reduce încărcăturile virale și durata simptomelor la pacienții cu COVID-19 ușor

Studiul, care face parte din proiectul SAINT și a fost condus de Clinica Universității din Navarra și Institutul Barcelona pentru Sănătate Globală (ISGlobal), o instituție susținută de Fundația „la Caixa”, sugerează că administrarea timpurie a ivermectina poate reduce încărcăturile virale și durata simptomelor la pacienții cu COVID-19 ușor, care la rândul lor ar putea ajuta la reducerea transmiterii virale.

Alte știri:  Klaus Iohannis explică motivele candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al NATO

„Multe eforturi se concentrează pe dezvoltarea tratamentelor pentru COVID-19, însă puține se adresează modului de reducere a transmiterii virale”, spune coordonatorul studiului Carlos Chaccour, cercetător la ISGlobal și medic la Clinica Universității din Navarra.

Chaccour și echipa sa au evaluat dacă doza maximă de ivermectină, un medicament antiparazitar care s-a dovedit că reduce replicarea SARS-CoV-2 in vitro (în linii celulare), recomandată în Europa ar putea avea un impact asupra transmiterii virale atunci când este administrată în prima zile după debutul simptomului.

Unii oameni de știință au avertizat împotriva administrării Ivermectinei ca tratament pentru Covid-19, în ciuda titlurilor care l-au susținut ca un remediu.

Postările și articolele de pe Facebook care susțin ivermectina au proliferat în Brazilia, Franța, Africa de Sud și Coreea de Sud, pe măsură ce guvernele din întreaga lume se luptă să lanseze programe de vaccinare.

Dar unele agenții de sănătate spun că nu există suficiente dovezi pentru a promova medicamentul ca remediu pentru coronavirus – și că cercetările în această chestiune au fost adesea nefondate.

Ivermectina a fost folosită de mult timp pentru tratarea paraziților precum păduchii de cap și a fost răspândită pe scară largă în Africa subsahariană încă din anii 1990 pentru a trata orbirea râului.

Pandemia a determinat o creștere a cererii de medicamente, în special în America Latină, care a suferit al doilea cel mai mare număr de decese Covid-19 la nivel global.

Cercetătorii spun că studiile defectuoase care susțin medicamentul au stimulat vânzările pe piața neagră, au împiedicat cercetările științifice suplimentare și au influențat răspunsurile guvernamentale la pandemie.

Unitaid, o agenție care achiziționează medicamente pentru cei mai săraci oameni din țările în curs de dezvoltare, a declarat că sunt necesare mai multe studii pentru a confirma eficacitatea ivermectinei.

Alte știri:  Armata Rusiei este acum cu 15% mai mare decât atunci când a invadat Ucraina, potrivit unui general american

“Datele preliminare sunt promițătoare, dar este necesar să se aștepte rezultatele altor procese înainte de a stabili pașii următori”, a declarat purtătorul de cuvânt al Unitaid, Herve Verhoosel, pentru AFP într-o declarație săptămâna trecută.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a avertizat luna trecută că acel medicament nu a fost aprobat pentru a preveni sau trata Covid-19.

„Deși există utilizări aprobate pentru ivermectină la oameni și animale, aceasta nu este aprobată pentru prevenirea sau tratamentul COVID-19”, spune agentia de medicamente.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Vreme rea în mai multe județe: Cod galben de ploi torențiale și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod Galben de ploi…

Oficialii americani se așteaptă ca răspunsul israelian la loviturile din Iran să fie limitat

Statele Unite consideră că răspunsul Israelului la atacul cu rachete și drone…

Radu Mazăre, la un pas de eliberare. Magistrații decid astăzi dacă îi admit cererea de eliberare condiționată

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, vrea să fie eliberat condiționat din…

Drone detectate în apropierea Bazei Kogălniceanu. Anchetă militară în desfășurare

Militarii care asigurau paza la Baza Militară 57 “Mihail Kogălniceanu” din județul…

Vicepreședinta SUA a cerut Ucrainei să nu atace rafinăriile rusești de petrol, dar solicitarea l-a “iritat” pe Zelenski, scrie The Washington Post

Publciația The Washington Post dezvăluie că vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris, i-a…

Radu Mazăre rămâne în spatele gratiilor. Instanța a respins cererea de eliberare condiționată

Judecătoria Sectorului 4 a respins, în şedinţa de miercuri, cererea de eliberare…

Raport CSAT: Rusia a intensificat operațiunile de spionaj pe teritoriul României

Potrivit unui raport recent al Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT),…

Războiul din Ucraina: Cel puțin 14 morți și 60 de răniți în urma unor lovituri rusești la Cernihiv

Trei rachete rusești au lovit în centrul orașului Cernihiv din nordul Ucrainei…

Rusia va înregistra cea mai mare creștere economică în 2024, potrivit FMI

Potrivit celei mai recente prognoze economice mondiale publicată de Fondul Monetar Internațional…