Un transport de medicamente anti-COVID pe care Gigi Becali vrea să îl aducă în țară, a fost blocat în vamă de ruşi. Transportul a fost reţinut la vamă din cauza unor probleme birocratice apărute la Moscova care are legătură cu distribuţia de medicamente.

Este vorba despre 50.000 de pastile care provin din Rusia, dar sunt interzise în Uniunea Europeană.

Becali a comandat zeci de mii de doze de Ivermectină și Arbidolmedicamente care sunt interzise în UE, dar care se produc și se comercializează în țări precum Rusia sau Ucraina.

Ca să poată aduce acest transport în țară, Gigi Becali are nevoie de un aviz de la Ministerul Sănătății. Până la acest moment, nu a obținut aprobările necesare, iar medicamentele stau blocate în vamă.

„Eu am doctori la clinica mea pe care i-am adus de afară, studiau în străinătate. Sunt români şi le dau 4000-5000 pe lună. Ei mi-au spus despre aceste tratamente pentru că se făceau studii pe afară. Cel mai bun este Ivermectina. Se găseşte doar la mine, acum în România. E din Ucraina, dar nu îl aduc eu. Îl cumpăr aici. Eu am ivermectină ser. Ivermectina pastilă e slabă”, a declarat Gigi Becali.

Ivermectina, pro si contra

Un nou studiu a constatat că administrarea timpurie a ivermectinei poate reduce încărcăturile virale și durata simptomelor la pacienții cu COVID-19 ușor

Studiul, care face parte din proiectul SAINT și a fost condus de Clinica Universității din Navarra și Institutul Barcelona pentru Sănătate Globală (ISGlobal), o instituție susținută de Fundația „la Caixa”, sugerează că administrarea timpurie a ivermectina poate reduce încărcăturile virale și durata simptomelor la pacienții cu COVID-19 ușor, care la rândul lor ar putea ajuta la reducerea transmiterii virale.

„Multe eforturi se concentrează pe dezvoltarea tratamentelor pentru COVID-19, însă puține se adresează modului de reducere a transmiterii virale”, spune coordonatorul studiului Carlos Chaccour, cercetător la ISGlobal și medic la Clinica Universității din Navarra.

Chaccour și echipa sa au evaluat dacă doza maximă de ivermectină, un medicament antiparazitar care s-a dovedit că reduce replicarea SARS-CoV-2 in vitro (în linii celulare), recomandată în Europa ar putea avea un impact asupra transmiterii virale atunci când este administrată în prima zile după debutul simptomului.

Unii oameni de știință au avertizat împotriva administrării Ivermectinei ca tratament pentru Covid-19, în ciuda titlurilor care l-au susținut ca un remediu.

Postările și articolele de pe Facebook care susțin ivermectina au proliferat în Brazilia, Franța, Africa de Sud și Coreea de Sud, pe măsură ce guvernele din întreaga lume se luptă să lanseze programe de vaccinare.

Dar unele agenții de sănătate spun că nu există suficiente dovezi pentru a promova medicamentul ca remediu pentru coronavirus – și că cercetările în această chestiune au fost adesea nefondate.

Ivermectina a fost folosită de mult timp pentru tratarea paraziților precum păduchii de cap și a fost răspândită pe scară largă în Africa subsahariană încă din anii 1990 pentru a trata orbirea râului.

Pandemia a determinat o creștere a cererii de medicamente, în special în America Latină, care a suferit al doilea cel mai mare număr de decese Covid-19 la nivel global.

Cercetătorii spun că studiile defectuoase care susțin medicamentul au stimulat vânzările pe piața neagră, au împiedicat cercetările științifice suplimentare și au influențat răspunsurile guvernamentale la pandemie.

Unitaid, o agenție care achiziționează medicamente pentru cei mai săraci oameni din țările în curs de dezvoltare, a declarat că sunt necesare mai multe studii pentru a confirma eficacitatea ivermectinei.

“Datele preliminare sunt promițătoare, dar este necesar să se aștepte rezultatele altor procese înainte de a stabili pașii următori”, a declarat purtătorul de cuvânt al Unitaid, Herve Verhoosel, pentru AFP într-o declarație săptămâna trecută.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a avertizat luna trecută că acel medicament nu a fost aprobat pentru a preveni sau trata Covid-19.

„Deși există utilizări aprobate pentru ivermectină la oameni și animale, aceasta nu este aprobată pentru prevenirea sau tratamentul COVID-19”, spune agentia de medicamente.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Putin a semnat un decret potrivit căruia centrala nucleară din Zaporojie aparține acum Rusiei

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care a declarat…

Vladimir Putin a declarat că are “un mare respect” pentru poporul și cultura Ucrainei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri că a respectat întotdeauna poporul…

Oficiali americani spun că Ucraina se află în spatele mașinii-capcană care a ucis-o pe fiica naționalistului rus Aleksandr Dughin

Oficiali ai serviciilor secrete americane susțin că Ucraina este responsabilă pentru o…

Mexic: Primarul orașului San Miguel Totolapan și alte 18 persoane au fost împușcate mortal, după ce membrii unui cartel au deschis focul în interiorul primăriei

Bărbați înarmați care au legături cu crima organizată au deschis focul asupra…

Procesul lui Kevin Spacey pentru abuz sexual va începe joi la tribunalul federal din Manhattan

Kevin Spacey, actor laureat cu premiul Oscar, va fi judecat joi într-un…

Anchetă privind un sirop de tuse după ce 66 de copii au murit în Gambia

Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă cu privire la patru…

Provincia chineză Xinjiang suspendă călătoriile în afara regiunii din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19

Regiunea vastă Xinjiang din China este cea mai recentă zonă care a…

Statele OPEC+ vor să crească prețul petrolului printr-o reducere importantă a producției

Arabia Saudită și Rusia, acționând în calitate de lideri ai cartelului energetic…

Cel puțin 24 de copii și 11 adulți au fost uciși joi într-un atac armat în Thailanda

Cel puțin 24 de copii și 11 adulți au fost uciși joi…