Un oficial afgan spune că trei copii au fost uciși într-un atac cu drone, despre care oficialii americani au spus că au lovit un vehicul care transporta mai mulți teroriști sinucigași ai Statului Islamic.

Într-o declarație, duminică seară, un purtător de cuvânt al Comandamentului central al SUA, căpitanul marinei Bill Urban, a declarat că oficialii americani erau la curent cu rapoartele despre victimele civile și încă investigau. Urban a declarat că atacul a perturbat o amenințare iminentă asupra aeroportului din Kabul, dar a adăugat: „Am fi profund întristați de orice posibilă pierdere de vieți nevinovate”.

Un oficial american a declarat că drona a lansat o rachetă Hellfire asupra unui vehicul dintr-un complex situat între două clădiri, atunci când indivizii au fost văzuți când încărcau explozibili în portbagaj.

Oficialul a declarat că a existat o explozie inițială cauzată de rachetă, urmată de o altă explozie mai mare, considerată a fi rezultatul cantității substanțiale de explozivi din interiorul vehiculului. În declarația sa, Urban a declarat că acele explozii puternice ulterioare ar fi putut cauza victime civile.

SUA spun că doi indivizi din grupul Statului Islamic care au fost vizați au fost uciși.

Oficialii au declarat că se pare că a doua explozie a afectat semnificativ una dintre clădirile de lângă vehicul. Oficialul a vorbit sub condiția anonimatului pentru a discuta informații despre o operațiune militară.

Atacul cu drona a avut loc cu doar două zile înainte ca SUA să încheie un transport aerian masiv și să retragă ultimele trupe, punând capăt celui mai lung război al Americii cu talibanii din nou la putere.

Departamentul de Stat al SUA a publicat o declarație semnată de aproximativ 100 de țări, precum și de NATO și Uniunea Europeană, spunând că au primit „asigurări” de la talibani că persoanele cu documente de călătorie vor putea în continuare să plece.

Oficiali de top ai administrației Biden spun că Statele Unite au capacitatea de a evacua cei aproximativ 300 de cetățeni americani rămași în Afganistan care vor să plece înainte de termenul de marți.

Fluxul de evacuare a americanilor a păstrat ritmul chiar și atunci când o nouă alertă de securitate a Departamentului de Stat, emisă cu câteva ore înainte de ultima acțiune militară, a instruit oamenii să părăsească zona aeroportului imediat „din cauza unei amenințări specifice, credibile”.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…

Guvernul urmează să aprobe noi sancţiuni pentru șoferii agresivi

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de astăzi, 27 ianuarie, printr-o ordonanţă,…

Danemarca ridică aproape toate restricțiile Covid-19

Danemarca a anunțat miercuri că va ridica aproape toate restricțiile privind Covid-19…